Vali Yücel Yavuz, beraberindeki Garnizon Komutanı Albay Osman Akyıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen ve İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ile Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu öğrencilerine yönelik açık deniz eğitimi kapsamında Trabzon Limanı'na gelen TCG Bayraktar gemisini gezdi.

Amfibi Gemi (LST) Projesi kapsamında inşa edilen ilk milli amfibi tank çıkarma gemisi özelliği taşıyan gemiyi gezen Yavuz, yetkililerden bilgi aldı.

Gemide, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulunda eğitim gören 165 Türk öğrencinin yanı sıra 29 da Kazakistan, Arnavutluk, Somali, KKTC, Bangladeş, Gambiya ve Türkmenistan uyruklu öğrenci bulunuyor. Gemide ayrıca, ikili askeri işbirliği kapsamında Tunus ve Pakistan Deniz Harp Okullarından 2'şer, Lübnan Deniz Harp Okulu'ndan ise 1 öğrenci misafir ediliyor.

Öğrencilerin 5 Eylül'de başlayan taktik manevralar, seyir, yangın, savunma, makine ve gemicilik eğitimlerini kapsayan açık deniz eğitimi 25 Eylül'de sona erecek.

Trabzon'da üç gün sürecek eğitimlerde öğrencilerin donanma gemilerindeki yaşamı gerçek koşullarda eğitim yaparak öğrenmeleri ve Köprüüstü-Makine Vardiya Subaylığı yeteneklerini geliştirmeleri hedefleniyor.

TCG Bayraktar, eğitim kapsamında Trabzon'un yanı sıra Karadeniz Ereğli, Ukrayna, Rusya ve Samsun limanlarını ziyaret edecek.

Gemi, Trabzon'daki eğitim programının ardından Rusya'ya hareket edecek.

Editör: TE Bilisim