Terhisine 16 Vardı
 
Terhisine 16 gün kala şehit olan Hamza’nın ana ocağına da ateş düştü. Nüfus kayıtlarında, şehit Hamza’nın annesi olarak Samsun Terme’de yaşayan babaannesi, babası olarak da dedesinin kayıtlara geçtiği öğrenilirken, şehidin gerçek ailesinin Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşayan İsmail ve Ayşe Hamza çiftinin olduğu ve şehidin 5 kardeşinin daha bulunduğu öğrenildi. 21 yaşındaki Sinan, son yolculuğuna uğurlanırken on binleri gözyaşına boğdu.
 
On Binler Uğurladı
 
Şırnak’ın Uludere ilçesinde Milli Jandarma Komando Taburu'na bağlı üs bölgesine yemek götüren askeri araca Ramazan Bayramı’nın son günü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Sinan Hamza, memleketi Trabzon’un Araklı ilçesinde on binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.
 
Süleyman Soylu Katıldı
 
Şehit Hamza’nın cenazesi Araklı Küçük Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazına Şehit Sinan Hamza’nın Araklı’da kılınan cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve on binler katıldı. Şehidin naaşı cenaze namazının ardından Taştepe Mahallesi’nde bulunan aile kabristanlığında defnedildi.
 
Bayraklarla Donatıldı
 
Öte yandan Şehit için Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe Türk bayrakları ile donatılırken, Taştepe mahallesindeki evlerinin önünde de bir taziye çadırı kuruldu. İlçede bulunan esnaflar da dükkanlarının önüne Türk Bayrağı asarak şehidine sahip çıktı.
Fatih YILMAZ
Editör: TE Bilisim