Köseoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’yü ziyarette de Yatırım Adası’nın 2018 Yatırım Programına alındığının müjdesiyle sevindiklerini söyledi.

Yatırım Adası Programa Alındı

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve MOBİAD Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. FarukÖzlü’yü ziyaret etti.

Köseoğlu, ziyarette Arsin’de yapımı projelendirilen TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi’nin (Yatırım Adası) 2018 Yatırım Programına alındığının Bakan Özlü tarafından müjdelendiğini belirtti. Köseoğlu, “Sadece bölgemizin değil ülkemizin de en önemli yatırım hamlelerinden biri olan ve ülkemizde kurulacak 5 mega endüstri bölgesinin ilki olan Arsin Yatırım Adası ile ilgili son durum hakkında Sayın Bakanımızdan bilgi aldık. Sayın Bakanımızın projenin bir an önce hayata geçmesi noktasındaki yakın takibi ve gayreti ile Arsin Yatırım Adasının 2018 Yatırım Programına alınması müjdesini aldık. Hayırlı olur inşallah.” diye konuştu.

Bahçe Mobilyaları Projesi De Konuşuldu

Ziyarette MOBİAD, Vakfıkebir Belediyesi ve Vakfıkebir OSB ortaklığıyla sunulan Bahçe Mobilyaları Üretimine dair AB Projesi’ni görüştüklerini belirten Köseoğlu, “MOBİAD, Vakfıkebir Belediyesi ve Vakfıkebir OSB ortaklığıyla hazırlanıp Bakanlık onayına sunulan ve ilk aşamasını başarıyla geçen Bahçe Mobilyaları Üretim Projesinin ikinci aşamasının onaylanması konusunda projenin içeriği ve desteği konusunda kıymetli bakanımıza bilgi sunduk. Bölgemize ciddi istihdam ve ekonomik değer katacak bu projenin ve yine Trabzon Sanayi ve Ticaret Odamız öncülüğünde yeniden sunulan ‘Peynir Altı Suyu’ projesinin hayata geçmesi ile ilgili taleplerimizi kıymetli bakanımıza ilettik” dedi.

Mobilya Kent Trabzon’a Hayırlı Olsun

MOBİAD ve TOKİ arasında protokolü imzalanan Mobilya Kent Projesi’nin de Trabzon’a hayırlı olmasını dileyen Köseoğlu, “Arsin ilçemizde 220 dönüm arazi üzerinde 450 milyon liralık yeni bir yatırım olan Mobilyacılar Sitesi, MOBİAD öncülüğünde hayat bulacak. MOBİAD, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Arsin Belediyesi ve TOKİ tarafından imzalanan Arsin Mobilyacılar Sitesi Yapımı protokol imza törenine katıldık. İlimiz adına son derece önemli bir yatırımın ilk imzasının heyecanını paylaştık. Trabzon’a hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim