Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, yaptığı açıklamada, insanlar için çok sayıda yenilik ve fırsatlar sunan teknolojinin, aynı zamanda bireyler, şirketler, kurumlar ve devletlere yönelik ciddi tehditleri de beraberinde getirdiğini söyledi. 

Bu tehditleri önleyen mekanizmanın siber güvenlik olarak adlandırıldığını ifade eden Adıyaman, siber güvenlik mekanizmasının bireylerin hayatını olumsuz etkileyebilecek durumları ortadan kaldırdığını aktardı. Adıyaman, siber güvenlikte en önemli iki unsurun teknolojiye erişim ve insan kaynakları olduğunun altını çizerek, çok büyük fiziksel mekan yatırımı yapmadan, sadece insana yatırım yaparak kısa sürede büyük sonuçlar alınabilecek bir sektör olduğunu vurguladı. Türkiye'deki siber güvenlikle ilgili çalışmaların dünya ile hemen hemen paralel seyrettiğini belirten Adıyaman, şunları kaydetti: "Bu konuda çok geç kalmış değiliz. 

İnanılmaz bir fırsat var. Savunma sanayi zaten ülkenin önemli önceliklerinden biri. Biz de bu alanda bir şeyler yapalım istedik ve proje hazırladık. Siber Güvenlik ve Yazılım Teknolojileri Akademisi kurulmasına yönelik projemizi, Cumhurbaşkanlığımıza bağlı Savunma Sanayii Başkanımız ve diğer yetkililerimize sunduk. Savunma Sanayii Başkanlığı, bizim davetimizle Trabzon'da böyle bir şey yapmak istiyor."  Adıyaman, Savunma Sanayii Başkanlığı yetkililerinin yer aldığı heyetin kısa süre önce projeye ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere kente geldiğini belirterek, Siber Güvenlik ve Yazılım Teknolojileri Akademisi kurulması noktasında sözlü mutabakata varıldığını kaydetti. Çalışmaların hızla devam ettiğini aktaran Adıyaman, 19 Ekim'de teknik kadronun katılımıyla yapılması planlanan toplantıda akademinin hangi alanda uzmanlaşacağı kararının verileceğini, mekanın seçileceğini, ardından da protokol imzalanacağını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim