Rakamlar Verdi

Pekşen, TAKA Gazetesine yaptığı ziyarette önemli rakamlar verdi. Trabzon’da özellikle Akciğer ve Troyt kanserinin fırladığını ifade eden Pekşen, ‘Rusya ve Ukrayna’da Çernobil’den sonra bugüne kadar 834 bin kişi radyasyona bağlı kanserden yaşamını yitirdi. Polonya ve Almanya’da kanser vakaları 6 kat arttı. Bu veriler bende mevcut. Nasıl oluyorda ülkemizde bunca vaka varken ‘Artma yok’ denebiliyor. Çünkü YÖK 1987 yılından sonra böyle bir araştırma ve veri tutmayı yasakladı’ iddiasında bulunurken acilen Onkoloji hastanesinin kurulmasını istedi.

Küllenme Hastalığı

Pekşen’in son dönemde gündeme gelen küllenme hastalığı ile önemli tespitleri oldu:
‘Fındıktaki bu hastalığın birinci sebebi iklim değişikliğidir. HES’ler, Madenler, Betonlaşmalar iklim değişikliğinin sebebidir. Fındık buna rağmen direniyor.’ diye konuştu.

Ekonomik Sıkıntı

Trabzon’da son günlerde artan asayiş olaylarıyla ilgili de konuşan Pekşen,  ‘3 günde ard arda kurşunlama oldu. Bunların sebebi tamamen ekonomiktir. Trabzon ekonomik olarak çok zor durumda. Piyasa sıkışmış. Üretim durmuş. Çekler ödenemez olmuş’ ifadelerini kullandı.

Fransa, Belçika, Hollanda

Pekşen, önümüzdeki ay içinde Fransa, Hollanda ve Belçika devletine gideceğini ve bu kentlerde Türk vatandaşları ile buluşup konferanslar vereceğini söyleyerek, ‘17-25 Aralık’a ilişkin 15 Temmuz’a ilişkin çok önemli anlatımlarım olacak. 15 Temmuz kime karşı yapıldı? Bunu detaylarıyla birlikte Avrupa’daki Türk vatandaşlarımıza aktaracağım’ diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim