Trabzon Ortahisar İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta, Eski Bayındırlık İskan ve Gençlik Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın yanı sıra çok sayıda davetli açılış programında bulundu. Yöresel halk oyunları gösterisiyle başlayan tören Kuzey Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Can Kaya'nın konuşmasıyla başladı. 

Trabzon'un Hayalini Geçte Olsa Gerçekleştirdik
 
Op. Dr. Can Kaya'nın konuşmasında "Sayın valim, sayın belediye başkanım, sayın milletvekillerim, sayın müdürlerim ve çok değerli misafirler, Kuzey göz merkezimizin açılış töreninde bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Trabzon’da yıllardır ihtiyaç duyulan ve değişik sebeplerle açılamayan göz hastalıkları merkezi hayalini kuzey göz merkezini açarak geçte olsa gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Bölgemizde özel hastane statüsünde çok sayıda sağlık kuruluşu olmasına rağmen göz hastalıkları konusunda A sınıfı bir merkez bulunmamaktadır. Bunun en önemli sebepleri göz hastalıkları merkezinin çok sayıda tıbbi cihaz, teknolojik alt yapı ve beraberinde çok sayıda göz hekimine ihtiyaç duyuyor olmasıdır. Bu nedenle çok branşlı özel hastanelerde göz hastalıkları yatırımı yeterli düzeyde yapılamamakta ve az ömürlü cihazların yenilenmesi zor olmaktadır. Bu düşüncelerle bizler ben, Dr. Can Kaya, Dr. Kadir Durmuş, Dr. Engin Sözen, Dr. Miraç Ali Yavruoğlu, Dr. Özlem Akçay bir araya geldik, aramıza Dr. Dilek Kutanis hanımefendiyi de alarak böyle bir merkezi açmayı planladık. Yaklaşık 1 yıllık bir çalışma sonucunda güzel şehrimiz Trabzon ve tüm Doğu Karadeniz bölgesine önemli bir eser kazandırdığımıza inanıyor, emeklerinden dolayı projemizin mimarı Necdet Kırhan Yazıcı ve İnşaat mühendisi Murat Salih Yılmaz ‘a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca merkezimizin bu hale gelmesinde büyük katkıları olan Trabzon’un tüm kurum ve kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum. 

Önemli Bir Boşluğu Dolduracak

 Açacağımız Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi göz sağlığı konusunda Trabzon ve çevre illerdeki çok önemli bir boşluğu dolduracağını düşünüyor ve bölgemiz dışında Gürcistan ve Azerbaycan gibi komşu ülkelere de göz sağlığı hizmeti vererek sağlık turizmine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Kuzey göz hastalıkları merkezi olarak misyonumuz, etik kurallara uygun hareket ederek herkese eşit ve adil göz sağlığı hizmeti sunmaktır. Vizyonumuz göz sağlığı konusunda sürekli gelişen teknolojik ve bilimsel yeniliklere ayak uydurarak uluslararası düzeyde sağlık hizmeti vermektir. 

Son Teknoloji İle Donatıldı 

Kuzey göz hastalıkları merkezimiz yaklaşık 3000 m2  kapalı alanı ile büyük bir fiziki yapıya sahip olup geniş hasta kabul alanı, kültürlü ve donanımlı personel ile ferah bir ortamda karşılama imkânı sunmaktadır. Geniş ve rahatça dinlenebilecek poliklinik alanımız 2. Katta hizmet vermekte. 3. Katımız ise tamamen teknolojiyi hizmet olarak sunan cihaz parkı ile donatılmıştır. Yataklı hasta servisi katında en üst düzeyde hizmet veren ferah ve konforlu odalar bulunmaktadır. Merkezimizde 3 adet ameliyathane odamız bulunmakta olup, Bu ameliyathanelerimiz göz hastalıklarının her dalında ameliyat yapmaya uygun son teknoloji cihazlar ile donatılmıştır. Tabiki tüm bu hizmetleri verecek güler yüzlü, bilgili ve hoşgörülü bir personel kadromuz olduğunu belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle açacak olduğumuz A sınıfı Kuzey Göz Hastalıkları merkezinin bölgemiz halkına sağlık getirmesini, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı. 

Kurdele Kesildi 

Yönetim Kurulu Başkanı Can Kaya'dan sonra Sağlık İl Müdürü Hakan Usta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve eskim Bakan Özak'ta hayırlı olsun dileklerini oluşturan bir konuşma yaptı. Kuderle kesiminin ardından davetiler sağlık merkezini gezdi.

Editör: TE Bilisim