Karadeniz bölgesindeki trafik sorunlarını tünellerle çözme konusunda çalışmalarını sürdüren Karayolları Bölge Müdürlüğü bu kez Trabzon kent merkezi trafiğini rahatlatacak projeyi Büyükşehir ile birlikte hayata geçirecek.

Edinilen bilgilere göre, Trabzon’da yapılacak olan 3.tünelle birlikte liman kavşağındaki ve batıdan doğuya İskenderpaşa mahallesi Ganita mevkiindeki sıkışmanın önüne geçilecek. Trabzon Büyükşehir Belediye yetkililerinden edinilen bilgilere göre, 3.Tünel, Çömlekçi 1.dönüşüm bölümünün bulunduğu ve yıkılan bölgeden girecek ve Kemerkaya mahallesi İmperial’ın hemen yanından çıkacak şekilde inşa edilecek. Proje çalışmaları devam edilen proje tamamlandığında tüneldeki sıkışmaların da önüne geçilecek.

Bolaman Kabusu Bitti

Trabzon kent içi 3.tüneli ve Kanuni bulvarına konulan tüneller trafiği büyük ölçüde rahatlatacak.  Karadeniz’de sürücülerin kabusu haline gelen Bolaman tünelleri bittiğinde o bölgedeki trafik kazaları ve sıkışıkların önüne geçilmişti.

Ovit Açılıyor

Ovit dağında ise delme işlemi tamamlandı. Tünel gelecek yıl Aralık ayında tamamlanacak ve kış bastırmadan açılışı yapılacak. Böylece Rize-İkizdere Erzurum yolu 12 ay açık kalacak. 

Zigana Devam Ediyor  

TAKA Gazetesi’nin 2004 yılında gündeme getirdiği Zigana Tüneli ise gerçekleşiyor. Hayaldi gerçek oldu sloganı ile yola çıkılan projede Cengiz inşaat 1 km’lik delme işlemini tamamladı. Tünelin 3-4 yıl içinde bitmesi bekleniyor. Tünel toplam 14 km uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun tüneli olacağı ifade ediliyor.
HAKAN ŞENER

Editör: TE Bilisim