Ancak satamadılar. Zira tüccar da ihracatçıya aldığı fındığı satamamaktan şikayet etti. Randıman 40-42 aralığında. Satış fiyatı ise 6 TL 750 kuruş ile 7.20 TL arasında.

Tarım Bakanlığının TMO 10 TL’den fındık alacağını açıklamasına rağmen sıkıntı bitmedi. Tüccar 10 TL’yi görünce önce 9 TL 10 kuruştan fındık kırmaya başladı. Ancak randıman düşük olduğunu da görünce bu kez 8 TL 60 kuruşa kadar indirdi. 

Özellikle Trabzon’un doğu yakasındaki üreticiler çok zor durumda.40-42 randıman veren fındık bırakın TMO’yi tüccarın bile kapısından dönüyor. TMO üreticilere nem var, yağlı çok diye darbe vururken tüccar’da getirilen fındıkları geri çeviriyor. Dün mahallelerden inen kamyonlar Arsin’den geri fındıkla geri dönerken Tüccar da kendini şöyle savundu: 

‘İhracatçı kaliteli fındık istiyor. Biz sizden fındık aldığımızda o fındığın parasını veriyoruz. İhracatçı fındığımızı almayınca çok zor durumda kalıyoruz.’

Yaşanan bu durum sorunu daha da artırdı. Şimdi siyasetçiler nereye giderlerse gitsinler üreticilerin hamleleri ile karşılaşıyorlar. 
 
Editör: TE Bilisim