CHP’li Bülent Bektaşoğlu, fındık üreticilerinin Çiftçi Kayıt belgeleri kullanılarak TMO’ya fındık satılıp haksız kazanç elde edildiği iddiasında bulundu. 

8-9 TL’ye fındık alan tüccarların ÇSK belgesiyle TMO’ya fındığı 10 TL’ye sattığını iddia eden CHP’li Bektaşoğlu, “Bazı alıcıların 8-9 TL civarında aldığı yüklü miktardaki fındıkları, üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi belgeleri üzerinden TMO’ya 10 TL civarındaki fiyatlara satıyor. Ortaya çıkan bu tablolar değerlendirdiğinde, maliyetlerdeki artışa paralel olarak TMO’nun, 14-15 TL civarında yeni bir taban fiyat açıklaması, bir müdahale olarak değerlendirilecek, piyasaların yeniden düzenlenmesini sağlayacak, en azından üreticinin pazara getirmediği geride kalan fındıkların değerinde satılmasını sağlayacak, bundan üretici, fındığın ticaretini yapan manavlar, yerli sanayicilerimiz ve ülkemiz kazançlı çıkacaktır” dedi. 

Konuyla ilgili TBMM'ye soru önergesi verdiğini belirten Bülent Bektaşoğlu önergesinde, “TMO, piyasayı düzenlemede yetersiz kaldı. Fiyat düşüşünü engelleyemedi. 1 kilo fındığın maliyetine denk gelen, geçen sezonun fiyatlarıyla, alım yapıyor, yeni bir taban fiyat açıklanmalı” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim