“Bundan sonra deponun kapısına gelen tüm fındığı alacağız. TMO’nun deposundan geri dönen fındık üreticisi olmayacak. Fındık satın aldığımız üreticiye ödemeyi bir hafta içinde yapacağız” dedi. 

Ordu’da bir otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı A. Eşref Fakıbaba’nın talimatıyla fındık alımlarına yeni bir düzenleme getirdiklerini söyledi. 

Fındık alımlarında çürük oranını yüzde 5’e, çatlak fındık oranını yüzde 7’ye çıkardıklarını ve alım yaptıkları her üreticiye bir hafta içinde ödeme yapacaklarını belirten Kemaloğlu, “Bugüne kadar 2 bin 500 üreticimizden 50 milyon lira değerinde yaklaşık 5 bin ton fındık satın alımı yaptık. Ödeme günü henüz gelmemişti ancak Sayın Bakanımızın talimatıyla ödemeleri öne çektik. 

Önümüzdeki 50 milyon lirayı üretici hesaplarına aktaracağız. Bundan sonra satın aldığımız fındığın ürün bedelini bir hafta içinde ödeyeceğiz. Tüm fındığa talibiz. TMO deposunun önüne gelip şu bu sebeplerle geri dönen üretici olmayacak” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim