Genç basın toplantısında çok sayıda projeye ve konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Genç açıklamasında; “Katılımcı Yönetim Anlayışı, Kültürel Yönetim Anlayışı,  Sosyal Belediyecilik Anlayışı, Çevre Dostu Belediyecilik Anlayışı ve Hizmet Belediyeciliği anlayışı 5 temel esasımızdan biriydi. Bu anlayışlar ile beraber bir yönetim icra etmeye çalıştık.  Katılımcı Belediyecilik anlayışı üzerine şu anlayışı gütmedik; “Yetki bize verildi bu yetkiyle beraber, kendi irademizi, kendi idaremize yansıtalım” anlayışından ziyade, “Hayır biz hep beraberce bir şehirde yaşıyoruz, bütün kesimleri, STK’ları iradeleri ortak bir potada birleştirip, ortak aklı yansıtalım anlayışı. Sürekli olarak mahalle ziyaretlerimizi her Cuma günü bir mahalleyi ziyaret ederek orada esnafımızla sohbet etmek, halk günleri yaparak vatandaşımızın belediyenin iletişimini sağlamak adına ifa etmeye başladık. STKlar, siyasi partilerimizi ziyaret ederek sorunları, sıkıntıları hep birlikte paylaştık. Toplantılarımız ile birlikte şerhtin sadece sakini değil gerçek anlamda sahibi olunduğunu da bu toplantılar ile bütün kesimlerimizin hissetmesi. Kent Konseyimiz ile çalışmalarımız sürüyor” dedi.
 
Çalışmalar Yürütüyoruz
 
Projeler ile ilgili bilgi veren Genç Trabzon’da üniversiteler ile çalışmalar yürüklerine vurgu yaparak; “Gerek KTÜ gerek Avrasya Üniversitemiz şehrimizin çok önemli dinamikleri. Üniversitelerimiz ile birlikte öğrenci konseyleri aracılığı ile beraber ortak projeler geliştirme noktasında çalışma yürütüyoruz. Bu şehrin üç temel alâmetifarikasının; tarih, kültür ve sanat şehri olduğunu ifade ederiz. Vatandaşımızın mutluluğunu da temin etmekte de çalışmalar yapılması gerektiğini kanaati ile işe koyulduk. Ciddi manada çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı.
 
Ankara’da Olacağız
 
Başkan Genç konuşmasında ; “Kadınlarımıza, gençlerimize, engellilerime meslek edinme kursları açarken diğer taraftan kültür-sanat- fikir insanları ile konferanslar, sunumlar gerçekleştirdik. Şehrimizin ulusal- uluslar arası tanıtımına dönük olarak bu şehrin merkezinin tanıtımını ciddi manada tanıtımını gerek Ankara’da gerek İstanbul, Yurt dışında Ortahisar Belediyemizi bütün kültürel öğeleri ile kusursuz şekilde sergileyerek şehrimizin tanıtımına katkı sağladık. Yine 3-6 mayıs tarihinde Ankara’da olacağız” dedi.
 
Türk Yıldızları Yeniden
 
Trabzonda müthiş bir gösteri gerçekleştiren Türk Yıldızları’nın tekrar Gösteri gerçekleştireceğini ifade eden Gen şunları kaydetti; “Şehrimizi adına Trabzon’un en kalabalık gösterisinin icra edildiği geçen yıl gökyüzünde ki gururlarımız Türk Yıldızlarımız bizim ev sahipliğimiz de müthiş bir gösteri gerçekleştirdiler. Geçen sene 150 bin kişi izledi. Bu ifade bizlere ait değil onlara ait. Onlar bizim guru kaynağımız. Bu Senede davet edelim dedik.  Müthiş bir mutluluk duydular. Bizde o heyecanı yaşadık. Sadece Trabzon’da değil uluslar arası birçok ülkede gösteri yapıyorlar. Davetimizi kabul ettiler,  Ortahisar Belediyesinin ev sahipliğinde 1 Temmuz 2018 tarihinde Türk Yıldızları göz yüzümüzde dosta güven verecek. ”
 
Şehre Kazandırdık
 
“Ortahisar’da Havsa Sultan Konağımızı devralarak bu şehrin tarih şehri olduğu hususunu kurumsallaştırmak adına bir müze kurduk” diyen Başkan Genç; “ Büyükşehir Belediyemiz şehrimizin merkezinde müze kurdu. Bir basın müzesi talebinin de ciddi mana da adım atmamız gereken talep” dedi.
 
Yukarıhisar Sarayı
 
Yukarıhisar sarayı projesi ile ilgili bilgi veren Genç şunları kaydetti; “Şehrimizin tarihi kimliğine hizmet eden Yukarıhisar Sarayı. Şehrin içinde çok büyük zenginlik var alında medeniyetin kalıntıları var. Oradaki kültür varlıklarını ortaya çıkarılması, canlandırılması, şehrin turizmine de katkı sağlamasına çok önem veriyoruz. KTÜ ile birlikte müşterek proje etrafında ciddi şekilde çalışma yürütüyoruz. Tabi olarak o kalenin hemen etrafındaki alanların süratle kamulaştırma ve rehabilitasyon sürecine tabi tutulması gerektiğini ifade etmek istiyorum.  Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından orda ki Restorasyon planının yargı kararıyla iptal edilmesi, bu karar doğrultusunda yapılacak çalışmayla beraber top yekun bu alanın Trabzon turizmine kazandırılması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Hasanpaşa Hamamı Ortahisar Belediyesine tahsisi geçtiğimiz günlerde tahsisi yapıldı. İnşallah en kısa sürede şehrimizin turizmine kazandırmak istiyoruz.”
 
Önemli Çalışmalar Yaptık
 
“Şehre girişlerde tespitler yaptık giriş kapıları dönüştürmeye düşündük. Hemen girişlerde Üst geçit gördüğümüz yerleri bir giriş kapısı moduna getirerek güzel bir görsel kazandırmak istiyoruz. Hisaray projesi ile birlikte Ortahisar Belediyesi  evde bakım hizmeti veriyor” diyen Genç; “ Yaşlılarımıza, muhtaçlarımıza bakmak bizim sosyal belediyecilik olarak sorumluluk anlayışımızdan biridir. Engellilerimiz ile ilgili çok önemli çalışmalar yaptık yapmaya devam ediyoruz.  Oyuncak Müzesini Trabzon’a getirmek istiyorum, çalışmalarımız devam ediyor. Görme engelliler kütüphanemiz belediye binamızda gerçekleştirilecek.   Çevre dostu belediyecilik. Yeşilimiz meşhurdur. Maalesef şehir merkezi alanları yeşilden yoksun hale geldi. Yeşili artırmamız lazım. Halkımızın çocuklarımızın toprakla temasını sağlamak lazım. Bu noktada 30 bin fidan dikmişiz. Yine çevre odaklı planlama ve temiz şehir çalışmasının gereği olarak Ortahisar Belediyesi 438 Personeli ile birlikte gece gündüz bu şehri temiz tutmaya çalışmakta. Doğalgaz 85 bin konutun önünde var. 59 bin 300 konut doğalgaz kullanıyor. Vatandaşımız lütfen kapısına gelen doğalgazı alsın kullansın. Ekopark’ı hizmete açtık. Şehrimize kazandırdık” şeklinde konuştu.
 
Kazma Vuruluyor
 
Tünel Akvaryuma kazma vurulacağını belirten Genç konuşmasında şu cümlelere yer verdi; “Şehrin turizmine katkı verecek olan Tünel Akvaryum projesini çok önemsedik.  Çok uğraştık ama geldiğimiz nokta itibari ile İçişleri Bakanımızın desteği  ile birlikte Tünel Akvaryumun tünel kısmının ihalesini gerçekleştirdik. 7 Milyon 240 bin TL’lik maliyeti ile birlikte Bu hafta itibariyle sözleşmesini imzalayıp yer teslimi yapıp tabiri caizse kazmayı vuracağız. Bu tüneli yapıp eş zamanlı olarak akvaryum kısmını da yürütmek istiyoruz. İpekyolu canlandırma projemizde özellikle Trabzon turizmi adına çok çok önemli olduğunu düşünüyorum.”  Başkan Genç konuşmasında turizm’de önemli artış olduğunu kaydetti. Genç; “Geçen yıla oranla önemli bir artış var. O nedenle bu projelerimizin yatırım aşamasına gelmesi mutluluk verici. Tek amacımız bu şehri daha yaşanabilir hale getirmek” diye konuştu.
 
Güney Çevre Yolu Önemlidir
 
Başkan Ahmet Metin Genç Güney Çevre Yolu ile ilgili kendisine yöneltilen soruya; “Güney Çevre Yolunu Trabzon 1990’lı yallardan beri konuşuluyor. Ondan önce Tanjant uzun süre konuşuldu.  Tamamlandı çok şükür. Bir tercih yapıldı. O zaman ya Güney Çevre Yoluna başlanmalıydı, ya da Kanuni Bulvarı başlanmalıydı. Kanuni Bulvarında tercih yapıldı. Kent için trafik açısından önemliydi.  Güney Çevre Yolunun iki önemli noktası vardı. 1.  Şehrin Merkezini transit trafikten kurtarmak ve imarı Güneye Doğru taşımak. Şuanda kısa vadede adım atılacağını söylesek doğru beyanda bulunmuş olmam.  Ama hem hükümetimiz, idarecilerimiz, milletvekillerimiz, bakanımız. Böyle bir düşünce oluştu. Parça parça kısım kısım. Şehrin girişi ile çıkışı ile girişi arasında yoğunluk oluştu. Bu tür değerlendirmeler yapılıyor. Trabzon’un gündemindedir önemli bir gündemdir. İnşallah Trabzon’a kazandırılacak” şeklinde cevap verdi.
Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim