Turizm yatırımlarının ardından bölgede cazibe merkezi haline gelen kentte, otellerin neredeyse tamamı doldu. Kurban Bayramı'nı fırsat bilen vatandaşlar, tatilin ilk gününden itibaren Torul Kalesi'nde bulunan 240 metre yüksekliğindeki cam seyir terasa akın etti. Tatilin başlangıcından bugüne kadar geçen 7 günde cam seyir terası, yaklaşık 25 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Karaca Mağarasına Akın Ettiler

Zigana Dağı'nın eteklerindeki Limni Gölü Tabiat Parkı da çevre illerden gelen vatandaşların yanı sıra yabancı turistlerden büyük ilgi gördü.  Sarkıt ve dikit yoğunluğu ile tavan yüksekliği açısından dünyanın sayılı mağaraları arasında gösterilen Karaca Mağarası ise bölgeye gelen yerli ve yabacı turistlerin önemli uğrak noktalarından biri oldu.  Kurban Bayramı tatili süresince yaklaşık 15 bin yerli ve yabacı turisti ağırlayan mağarada ziyaretçiler, gezinti yaparak farklı deneyimler yaşadı.

"Yeni cazibe merkezi haline geldi"

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yaptığı açıklamada, kentte turizme dönük altyapı çalışmalarının ardından turizm destinasyonlarının yoğun ilgiyle karşılaştığını söyledi. Kurban Bayramı'nı fırsat bilen vatandaşların Gümüşhane'deki bakir güzellikleri görmek için kente yöneldiğine dikkati çeken Memiş, şunları kaydetti: "Gümüşhane, Karadeniz Bölgesi'nin yeni cazibe merkezi haline geldi. On binlerce vatandaşımız tatil boyunca kentimizi ve birbirinden güzel turistik destinasyonlarımızı ziyaret etti. Türkiye'nin en lezzetli ve kaliteli pestil ve kömesi ile doğal lezzetleri tatmanın keyfini yaşadı. Gümüşhane bakir doğası ve güzellikleriyle bölge turizminin parlayan yıldızı haline geldi."
 
Editör: TE Bilisim