Zorluoğlu, Hassen ve Farazmand’ın ziyaretlerinden mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Zorluoğlu ilk olarak Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohammed Rizvi Hassen’i kabul etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi I. Başkan Vekili ve Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosu Atilla Ataman’ın da hazır bulunduğu ziyarette, iki ülkenin ticari ilişkileri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 

Büyükelçi Hassen Trabzon’a ilk kez geldiğini belirterek, “Sizinle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında gayret gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu noktada sizleri Sri Lanka’da ağırlamak isteriz” ifadelerini kullandı. Başkan Zorluoğlu ise “İki ülke ticaret odalarının ilişkilerin geliştirilmesi noktasında gerekli adımları atacağına inanıyorum. Önümüzdeki günlerde Sri Lanka’yı ziyaret etmekten memnuniyet duyacağım” dedi.   

Sri Lanka Büyükelçisi Hassen, Başkan Zorluoğlu’na Sri Lanka çayı hediye etti. Başkan Zorluoğlu ise Büyükelçi Hassen’e Sürmene bıçağı armağan etti.

2.5 Milyon İranlı Turist 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, daha sonra İran Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand’ı kabul etti. Farazmand, “Türkiye ile İran ilişkileri çok eski yıllara dayanmaktadır. İran-Irak savaşında Trabzon ve Trabzon Limanı’nın üstlendiği rolü unutmayız. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun, İran hattında üç büyük tünelin yapımına başladığını bildirmesinden de mutluluk duyduk. Umarım bizim taraf da, Türkiye sınırına kadar olan altyapı çalışmalarını tamamlar. Döndüğümde ben de bu yönde temaslarda bulunacağım. Ayrıca 2.5 milyon İranlı turist güneyde bulunan şehirlere değil de Karadeniz’e gelmektedir. Türkiye’den bölgemize turist gelmesi için de çalışmalar yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
  
İlişkilerimiz Eskiye Dayanıyor

Başkan Zorluoğlu ise, “İran heyetinin burada olmasından çok mutluyum. Dost İran halkına, büyükelçimiz vasıtasıyla selamlar gönderiyorum. Türkiye ve İran ile Trabzon ve Tebriz arasında tarihi, kültürel ilişkilerimiz çok eski yıllara dayanmaktadır. Trabzon-Erzurum-Tebriz şehirleri, İpekyolu hattını oluşturmaktadır. Daha önce Tebriz’e gittim ve 2 gün boyunca gezme fırsatı buldum. Güçlü olduğumuz noktaları birbirine tanıtabilir ve ticari ilişkilerimizi artırabiliriz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim