Restorasyonu tamamlanarak hafta sonu yeniden ziyarete açılan Sümela Manastırı turizm adına büyük sevinç yaratırken, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu turizm adına yeni bir müjde daha verdi.
 
14 yüzyıldan kalma Trabzon’un önemli bir tarihi ve kültürel mirası olan Kızlar Manastırı’nın da yakın bir zaman içerisinde kapılarını ziyaretçilerine açacağını ifade eden Ayvazoğlu, çalışmalara ilişkin de bilgi verdi.
 
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Milletvekilleri Salih Corave lgili kurum amirleri ile Kızlar Manastırında incelemelerde bulunduklarını söyleyen Ayvazoğlu, bazı konularda da açıklamalarda bulundu.
 
Kızlar Manastırı’ndaki restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi veren Ayvazoğlu, “Şehrimize yeni bir destinasyon alanı olarak planlanıp sunulacak olan Kızlar Manastırı’nın yaklaşık 5 yıldır restorasyon süreci devam etmektedir. Manastır, içerisinde daha önce var olan fakat yıkılmış yapılar yeniden onarılarak, etrafı düzenlenerek ve değişik bölümleri restore edilerek hizmete sunulacak hale getirildi. Şehrimizin panoramik olarak gözlenebildiği alandan Manastıra gelen ziyaretçilerin şehrin her tarafını görebileceği panoramik resimler çekebileceği güzel bir destinasyon alanı oluşmuş oldu” dedi.
 
Turizmi Baltalamaya Yönelik Ancak Biz Tedbirimizi Almalıyız
 
Son günlerde basında sıkça yer alan Körfez ülkelerinden özellikle de Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye  ziyarete gelmek isteyen turistlere ülkelerinde ‘Türkiye ye gitmeyin’ şeklinde uyarılar yapıldığına yönelik haberlerle alakalı bir soruyu cevaplandıran Milletvekili Ayvazoğlu şunları söyledi:
 
“Ülkemizde yabancı turizmi baltalamaya yönelik yürütülen olumsuz algı operasyonlarına değinecek olursak. Bu tarz spekülatif haberlerden bilhassa Körfez ülkelerinden ülkemizi ziyarete gelen konuklarımızın etkilenmeyeceğine olan inancımı vurgulamak istiyorum. Ancak her ne kadar durum böyle olsa da tedbiri elden bırakmamak gerektiğine, turizm çeşitliliği ile hem halihazırdaşehrimize gelen turiste hoş ve alternatifli bir gezi imkanı sunmak hem de bu şekilde turist çeşitliliğini de dolayısıyla sadece Körfez ülkelerinden gelen değil dünyanın dört bir yanından insanların ziyaret ettiği bir Trabzon’u oluşturmak gerektiğine inanıyorum. İşte bu anlayışla başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Trabzonlu Bakanlarımız olmak üzere, ilgili Bakanımız veya Bakan Yardımcılarımız şehrimize değişik turizm yatırımlarına önayak olup, yapılan yatırımları yerinde incelediğine şahit oluyoruz. Ayrıca konuya artık daha duyarlı hale gelen yerel yönetimlerimizin yani hem büyükşehir hem de ilgili ilçe belediyelerinin güçleri oranında turizm yatırımlarını artarak devam ettirdiğine de önümüzdeki dönemde şahit olacağız. Artık şehir tüm dinamikleri ile bacasız fabrika olarak nitelendirilen turizm sektörünün önemine vakıf.”
Editör: TE Bilisim