Dün sabah saatlerinde gölün çevresinde yürüyüş yapan Selahattin Zengin isimli vatandaş 5-6 tane köpeğin saldırısına uğradı. Kolları, bacakları ve vücudunun çeşitli yerlerinden ısırılan Selahattin Zengin’i çevredeki vatandaşlar köpeklerden güçlükle kurtarabildi. Çaykara Gün Hastanesi’ne kaldırılan Selahattin Zengin aşıları yapıldıktan sonra Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkedildi. Zengin’in tedavisi sürerken ikinci köpek saldırısı haberi geldi.

Sezgin Otel tesislerinin yanındaki otoparkın işletmecisi Ali Göralyine köpeklerin saldırısına uğradı. Kolu parçalanan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 80 yaşındaki Ali Göral ambulansla hastaneye sevk edildi. Uzungöl Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk, başıboş köpeklerin her ay toplatılmasına rağmen çevreyi rahatsız ettiğini ifade ederek gerekli önlemlerin artırılmasını istedi.

Saldırıya uğrayan Selahattin Zengin’in oğlu Mustafa Zengin durumun tehlikeli boyuta ulaştığını belirterek “Uzungöl’de yemek artığı fazla olduğundan sanki birileri gelip köpekleri bölgeye bırakıyor. Arap turistlerin en çok korktuğu ve tiksindiği hayvanlardır. Turizmin olumsuz etkilenmemesi için valilik ve büyükşehir belediyesi nezdinde gerekli önlemlerin alınması şarttır” dedi.  
 

Editör: TE Bilisim