Temiz havası ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ve köfte ağırlıklı mutfak kültürüyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Akçatepe, ziyaretçilerine dağ turizmine yönelik de alternatif sunuyor.
Konaklama anlamında da 24 dağ evi ile dikkati çeken Akçatepe, bir tarafta dağ ve bölgeyi kaplayan çam ağaçlarının görüntüsü, diğer tarafta da deniz ve kent manzarasıyla adeta bir seyir alanı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçaabat'ın doğal güzellikleri, yaylaları ve yemek kültürünün yanında tarihi yapısıyla da ön plana çıktığını söyledi.

İlçenin dağ ve yayla turizminde de dikkati çektiğini dile getiren Türkmen, bu kapsamda Akçatepe'nin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldiğini ifade etti.

Türkmen, bölgeye gelen tüm ziyaretçilerin bu güzelliklerden istifade etmesini istediklerini vurgulayarak, "Bu kapsamda da turizme dönük çalışmalara ağırlık veriyoruz. Turizmden daha fazla pay almak istiyoruz. Bu yönde de alternatif turizm destinasyonları oluşturmak için gayret ediyoruz." diye konuştu.

"Akçatepe ziyaretçilerine farklı güzellikler sunuyor"

Akçatepe'nin de önemli bir turizm destinasyonu haline geldiğine dikkati çeken Türkmen, şöyle devam etti:

"Akçatepe ziyaretçilerine farklı güzellikleri bir arada sunuyor. Deniz ve dağ manzarasıyla Akçatepe, adeta bir seyir alanı. Son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Akçatepe, Doğu Karadeniz'deki gözde mekanlar arasında yerini almaya başladı. Bu kapsamda da ziyaretçi sayımız her geçen gün artıyor. Ziyaretçilerimizin tercihlerinde ilk sıralarda yer almamız ve onların bölgeden memnun ayrılmaları da bizleri ayrıca mutlu ediyor."

Türkmen, Akçatepe'nin her mevsim yerli ve yabancı turistlerden ilgi gördüğünü de işaret ederek, bölgenin yerli turistlerin yanı sıra ağırlıklı olarak Körfez ülkelerinden gelen turistler tarafından da rağbet gördüğünü kaydetti.

Turizme sürekli yeni değerler kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Türkmen, "Bu kapsamda da yeni turizm sezonu öncesi şimdiden dağ evlerimizin rezervasyonlarında büyük oranda doluluk yaşıyoruz. Akçatepe, konaklamanın yanı sıra günübirlik de yerli ve yabancı turistlerin ilçede vazgeçemediği bölgeler arasında yer alıyor." dedi.

Akçatepe'de özellikle bahar ve yaz aylarında aşırı yoğunluk yaşandığına dikkati çeken Türkmen, buraya bir dağ oteli yapma çalışmaları olduğunu ve bu yönde de yapılan çalışmaları hızlandırdıklarını sözlerine ekledi.
 

Editör: TE Bilisim