Karadeniz yat Rallisi geçen sene dokuz tekne ile başlamış ve Samsun a kadar gidilmişti. Bu sene İstanbul-Hopa arası düşünüldü. 

Gürcistanlı denizcilerin yapmayı düşündükleri Altın Post Regattasında, Türkiyeli yatçıları da görme isteği bir fikir verdi ve onlara ‘siz bize katılın’ denildi. 

Bilindiği gibi Jason ve Argonatlarının Altın Postu Yunan Mitolojisinden. Ama yolculuğun büyük bölümü Karadeniz kıyılarımızda. Ne yazık ki bu mitolojik hikayeyi, turizm amaçlı, kullanmamız yıllardır eksik kalmış.

DADD olarak, özellikle Giresun’lu yatçıların olumlu yöndeki büyük çabalarını dikkate alıp DADDralli Karadeniz 2018 in adını DADD ralli Karadeniz 2018 (3 Ülke, 1 Hikaye) “Argonatların İzinde, Altın Postun Peşinde” olarak değiştirip Volos’ dan başlatma kararı alındı.

Argonatların İzinde Altın Postun Peşinde

Böylece Volos-Karadeniz Kıyılarımız-Poti güzergahında Yunanlı, Türkiyeli ve Gürcü denizcilerle birlikte, Giresunlu yatçıların bulduğu “3 ülke, 1 Hikaye” konsepti yaşama geçirildi.
 
Üç ülkenin denizcileri inanıyoruz ki gelecekte ülkeler arasındaki dostluk ve barışın güçlenmesinde katkıda bulunmuş olacaklar. 

Editör: TE Bilisim