Ev Ve İşyerlerini Su Bastı

Doğu Karadeniz Bölgesi şiddetli yağışın yol açtığı sel ve heyelanlarla boğuşuyor. Ordu’da can alan yağışlar önceki gece de Rize’yi vurdu. Heyelan nedeniyle Ardeşen Çamlıhemşin yolu başta olmak üzere il genelinde 30 köy ve mahalle yolu trafiğe kapandı. Onlarca ev ve işyerinin zemin katlarını su bastı. Riskli bölgelerde mahsur kalanlar jandarma ve AKUT ekiplerinden yardım istedi. Ardeşen’de mahsur kalanları AKUT ekibi kurtardı. Sel ve heyelan 7 ilçede etkili olurken en fazla zarar Pazar ve Ardeşen’de yaşandı.

Oturma Salonu Gitti

Pazar ilçesi Irmak köyünde imam Tayyip Sırtlı’nın lojmanının yakınında heyelan meydana geldi. Tayyip Sırtlı, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte evi son anda terk etti. Bu sırada evin oturma salonu ve mutfak kısmı heyelanla çöktü. Köydeki 20 ev heyelan tehdidi nedeniyle boşaltıldı.

Hayalleri İçin Köyüne Dönmüştü

Ordu İkizce’de önceki gün meydana gelen heyelanda yaşamını yitiren Bayram Sekmen (56) toprağa verildi. Babasının hayalini kurduğu köy yaşamı için emekli olur olmaz İstanbul’dan memleketi İkizce’ye taşındığını belirten Mehmet Sekmen, “Önce köye yerleşti sonra ev hayalini gerçekleştirdi. Yaptığımız evde yeni oturmaya başlamıştık. Bahçeye dolan suyu boşaltmak için dışarı çıkınca heyelan altında kaldı” dedi.
 
Editör: TE Bilisim