Trabzon Vakfıkebir Belediyesi ilçede tüm mahallelerde gerçekleştirdiği tarihin en büyük yol hamlesini yaylalarda da sürdürüyor. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yayla yollarında birisi olan ve 36 obaya ulaşımı sağlayan Çayırbağı-Beypınarı Yayla yolunun bakım onarım çalışmaları devam ediyor.  Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. 

Bakım Ve Onarım…

Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik "Bu yolu Tonya, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Düzköy ilçeleri ile Çağırbağı Mahallesi'nin yaylacıları kullanmaktadır.  Düzköy Belediye olarak bizim bu yolu genişleyecek gücümüz yok. Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta'yı ziyaret ederek bu konuyu kendisiyle görüştük ve Çağırbağı Mahallesi'nde Beypınarı Yaylasına kadar yaklaşık 13 kilometrelik yolun tamamını Tonya Belediyemizin de katkılarıyla genişleme, bakım ve onarım kararı aldık” dedi.

850 Bin TL’ye Mal Oldu

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, göreve geldikleri günden beri Vakfıkebir'in yanı sıra çevre ilçelere de her konuda destek olmak noktasında gayret gösterdiklerini ifade ederek: “Gurbetçilerimiz tatillerini geçirmek için memleketlerine geldiler. Memlekete gelince de aileleriyle hasret giderdikten sonra doğup büyüdükleri yaylalara çıkmak istiyorlar. Bizim de en önemli yayla yollarımızdan bir tanesi de Çayırbağı-Beypınarı yoludur. Burayı 850 bin TL’ye mal ederek yapıyoruz”
Tuncay HACIFETTAOĞLU   
 
Editör: TE Bilisim