Özellikle son günlerde sosyal medya ve ulusal basında adından söz ettiren proje, birçok kesim ve insandan çok olumlu cevaplar ve geri dönüşler alıyor.  Ortahisar sınırları içerisinde 9 okulda uygulanan proje kapsamında, tüm okullara bir kulübe ve bir köpek sahiplendirilmesi hedeflenmekte. Projede, hayvan barınaklarında yer alan köpeklerin, okullar tarafından sahiplenilerek okuldaki çocuklara hayvan sevgisi aşılanması amaçlanmakta.   

Projenin asli yürütücüsü olan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç proje ile alakalı şunları söyledi. "Yaklaşık 2 yıldır devam eden bu güzel projemizin, vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgi ve sevgiyle kabul görmesi bizi çok mutlu ediyor. Okullardaki çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamanın ve barınaklardaki köpeklere güzel bir yuva hazırlamanın derdi ile bu projeye başladık. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki hayvanı seven doğayı da sever, insanı da sever. 

Çocuklarımıza küçük yaşta bu sevgiyi aşılayarak geleceğe dair umut dolu bir yatırım yapmanın sevincini yaşıyoruz. Okullarımız da çocuklarımız da projeden gayet memnun." Geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşanan elim bir hadiseye atıfta bulunan Başkan Genç, hayvan sevgisi ile alakalı şunları söyledi. 

"Bizler sadece insanlara değil, bütün canlılara karşı merhametli olunması emredilen bir dinin mensuplarıyız. Geçenlerde şahit olduğumuz ve yüreklerimizi yaralayan, patileri bazı caniler tarafından kesilmiş köpeğin fotoğrafı hatrımdan hiç çıkmıyor. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak bu hadiselerin yaşanmasına mani olmak ve toplumdaki hayvan sevgisini artırmak için böyle güzel bir projeyi başlatmış olduk. Bu proje kapsamında yavrularımızın sevgi ile aşılanmasını hedeflediğimiz için projemizin ismini Ortahisar Sevgi Aşısı olarak koyduk. Hem barınaktan alınan köpeklerimizin sevinci hem de çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm ve neşeyi görmenin mutluluğu paha biçilmez bir duygu." Hali hazırda Çamlık Çocuk Yuvası, Çamoba Köşk Huzurevi, Çimenli Sosyal Bilimler Lisesi, İMKB Kız Meslek Lisesi, Kanuni Anadolu Lisesi, Bahçeşehir Koleji, Ted Koleji ve Yalıncak Sosyal Bilimler Lisesi'nde devam eden projeye olan ilginin artması ile birlikte birçok okulda daha projenin hayata geçirilmesi bekleniyor.
 

Editör: TE Bilisim