Akçaabat Darıca Mahallesindebulunan mantar üretim serasında yapılan sertifika programına İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Nezir, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Türkoğlu Akçaabat Ziraat Odası Meclis Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Akçaabat’ı Üretim Merkezi Yapacağız

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu;

Düzenlenen iki kursa da katılarak eğitimlerini alan ve bizzat eğitim serasında uygulamalı olarak mantar üretiminiöğrenerek bu sertifikayı almaya hak kazanan bütün üreticilerimizi tebrik ediyorum. Bu işin eğitimini alan herkese kurumlarımızın vermiş olduğu tesis desteklemelerine başvurarak bir an önce üretime başlamalarını rica ediyorum. Bizler Akçaabat çiftçileriolarakgeçmişten gelentarımsal üretim birikimi ve tecrübemizile el attığımıztüm üretim dallarında birinci olmaya talibiz bunu ancak hep birlikte azimle çalışarak başarabiliriz. Sizlerden bizleri sürekli üretim anlamında rahatsız etmenizi istiyorum. Akçaabat ı hep birlikte üreterekistiridye mantar üretim merkezine çevireceğiz 3.Mantar Kursumuz içinHalk Eğitim Müdürlüğümüz iletalepleri toplamaya devam ediyoruz. İfadelerini kullandı.

Trabzon Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay; Akçaabat tarım kültüründe önde gelen ilçemiz burada yapılan tüm projelerin devamettiğini ve her geçen gün yenilerinin eklendiğini gördük bu sebeple Akçaabat ta başlayan her tarımsal proje bölgeye örnek  teşkil etmektedir. Burada üretimi sürekli hale getirerek üretici sayısının artması ile  sürekli pazara hitap edecek seviyeye gelecektir. Bakanlığımıza bağlı kurumların tarımsal işletmelere verdiği desteklemeler her geçen gün artmaktadır. 

Bizler üretimin artması için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

İstiridye Mantar Kursunda eğitimler Ziraat Yüksek Mühendisi Fadıl Öztürk tarafından verildi.
 
Editör: TE Bilisim