Şimdi de Çaykur Varlık Fonuna devredilerek özelleştirilmesinin önünü açtılar. Çaykur eğer özelleştirilirse Rize’nin ekonomik anlamda sonu olur. Çaylıklar orman olur. ÇAYKUR’un özelleşeceğine dair sürekli duyumlar alıyoruz. Bizim önümüze resmi bir evrak gelmedi. Ancak halkın büyük bir çoğunluğu da bu durumu biliyor” dedi.
 
Üreticinin Derdinden Anlamalıyız
 
Rize’nin ekonomik can damarının çay olduğunu ifade eden Özyanık, “Rize’de çay sayesinde bir şeyler oluyor. Bunun başka açıklaması yoktur. Umarız ÇAYKUR özelleşmez. Eğer özelleşirse özel sektör şimdi 1.80 TL’ye çay alıyor. Buna isyan ederken ÇAYKUR’da özelleştiğinde o fiyat iki kat daha aşağıya düşer. Artık 1 TL’ye bile çay alan insanları görürsünüz. O zaman da çaylıklar orman olur” ifadelerini kullandı.
ÇAYKUR’daki yöneticilere de çağrıda bulunan Özyanık sözlerine şöyle devam etti: “Çay üreticisinin halini anlamak için gelsinler bir gün sabahtan akşama kadar çay toplasınlar. Yalnız öyle göstermelik olarak değil, fotoğraf çektirmek için değil. Makam koltuklarında oturarak olmaz bu iş. Çay üreticisinin neler çektiğini anlamaları lazım. Bu yüzden çay üreticisinin hakkının teslim edilmesi lazım.”
İlyas GÜR
 
Editör: TE Bilisim