Uygulamalı İstiridye Mantar yetiştiriciliği uygulamasına Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, Akçaabat Halk Eğitim Müdürü Mustafa TÜRKOĞLU, İlçe Tarım Orman Müdürü İbrahim NEZİR  katıldı.

Kursiyerlere poşette istiridye mantar yetiştiriciliği uygulaması eğitmenZiraat Yüksek Mühendisi Fadıl ÖZTÜRK üreticilere mantar ekimini yaptırarak kompost hazırlama eğitimi verdi.

Akçaabat Ziraat Odası başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Halk Eğitim Müdürlüğüz ve İl Orman ve Tarım Müdürlüğü ile Eğitim salonumuzda kursiyerlerimize teorik eğitimlerini verdik. Bizlere başvuru yapan 99 üreticimizden 50 si ile ilk kursumuzu başlattık ve uygulama aşamasındayız.

Bu kursları düzenlemekteki amacımız istihdamı ve üretimi direk artırmak özellikle bayan üreticilerimizin kursa başvuruları çok anlamlı ev ekonomisine rahatlıkla üretim yaparak katkı sağlayabilecekler. DOKAP ın mantar üretimine %50 desteklemesinden bu yıl ilçemizde 8 üreticimiz başvuru yaptı. Üretim alanlarımızı ve üretim miktarımızı artırmayı hedefliyoruz. 

Eğitim Uygulamasına katılan Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL üretim seralarında incelemelerde bulunarak seradaki ilk istiridye mantarı ekimini yaptı.

Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL poşette istiridye mantar üretimi için ilçemizin iklim yapısı  uygun. İlçemizde üretim miktarını ve ürün kalitesini artırmak için eğitimin her aşamasında hocanız ile irtibatta olmalısınız. Özellikle bayan kursiyerlerin çok olması bizleri mutlu etti. Bayanların bu işi daha rahat ve istekle yapacağı kanaatindeyim ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim