Akçaabat’ın eski Söğütlü Mahalle Muhtarı Yaşar Ertem gece evinde uyuyan insanların, korna, egzoz ve silah sesleriyle rahatsız edilmesinin üzüntü verici bir durum olduğunu belirterek “Gecenin 12’sininde korna çalmanın, lastik yakmanın ve silah sıkmanın verdiği bir zevk olamaz. Hasta, yaşlı, uyuyan çocuklar, sabah işe gidecek olan insanların bu şekilde rahatsız edilmeleri oldukça vahim bir konu. Sokaklar yıkılıyor, egzoz seslerinden uyuyamıyoruz. 

Bunu denetleyen kimse yok mu. Avrupa’da olsa bir kornaya büyük cezalar kesiliyor. Toplumun huzurunu bozanlara neden ülkemizde ceza verilmiyor.  

Çocuklarımız ve yaşlılarımız gece geç saatlerinde havaya açılan ateş sonucu yataklarından fırlayarak uyanıyorlar. Düğün sahiplerinin duyarlı olması gerekir. En önemlisi de vatandaş artık şiddet içerikli hiç bir ses duymak istemiyor.

 Çocuklarımızı silah sesleri değil, şarkı türkü ilim irfan sesleriyle büyütmeliyiz. Şiddetti değil sevgiyi hoşgörüyü aşılamalıyız. Bu konuda Trabzon Valiliği, Emniyeti ve yetkililerin sorumluluk alıp bu tür davranışta bulunanlara caydırıcı ceza vermeliler” dedi.
 

Editör: TE Bilisim