Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bektaş'ın beraberinde Hemşin Kaymakamı Coşkun Öztürk, Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta ve ilgililerle birlikte Hemşin İlçesi ve Gito Yaylasında incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Vali Bektaş'ın 8 ilin önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan Yeşil Yol'un tamamlanması ile Gito ve diğer yaylaların bir cazibe merkezi olacağına vurgu yaptığı ifade edildi.

Turizmde başarılı olmak için kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yapılmasına değinen Vali Baktaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İsviçre ve Alpler 100-150 senedir bu işin içinde ve birçok kapsamlı projeler hazırlayarak dünya çapında bir marka haline getirildi. Bizim bu kadar vaktimiz yok. Turizm konusunda bir takım altyapı, kalifiye elaman ve turizm sezonunun kısa bir döneme sıkışmış olması gibi sorunlarımız var ama Rize-Artvin Havalimanı ve Yeşil Yol Projesinin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye olan talepler artacaktır. Bu projeleri dikkate alarak sorunlarımızı biran önce çözmemiz gerekiyor."

Bektaş, kış turizmini canlandırmak ve sezonu 12 aya yaymak adına Kaçkarlar'da Türkiye'nin en büyük kayak merkezini yapmak için gerekli çalışmalara başladıklarına vurgu yapan Bektaş, şunları kaydetti:

"Gerçekleştirilen bu yatırımların paralelinde, son zamanlarda özel sektör temsilcisinin bu konuya el atmış olması, Rize turizmi açısından umut verici. Rize'nin doğal güzellikleri, tarihi eserleri, kültürel varlıkları, florası, faunası ve Kaçkar Dağlarının yanı sıra termal turizm değerleri ile rafting, kano, kayak, traking sporlarına uygun parkurlarıyla geniş bir turizm yelpazesine sahip.

Bu değerlerin her biri bizim birer ürünümüz. Bizlere düşen görev bu değerlerimizin tanıtımını ve pazarlamasını iyi yapıp Rize'yi bir destinasyon merkezi haline getirerek, turizm sektöründe hak ettiği noktaya taşımak olmalıdır."
 
Editör: TE Bilisim