Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclisi Üyesi Hamit İnan, Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Muhammet Alver, Çaykara Mal Müdürü Ekrem Günaydın, Çaykara Belediyesi Fen İşleri Müdürü Zeki Baltacı, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Uzungöl BİRUZ Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz, Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği Başkanı Mehmet Öztürk ile Esnaflar ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Kaymakam Ayrancı-Hedef Uzungöl´Ü Değişime Taşımak

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı toplantının iki ana gündem maddesi ile düzenlendiğini ancak bu iki gündem maddesinin yanı sıra;

1-Uzungöl´de 2017 Yılı Turizm Sezonunun Değerlendirilmesi

2-Bundan sonra gerçekleştirilecek uygulamalar

3-Uzungöl´ün sorunları gibi gündem maddelerinin de görüşüleceğini bunun yanı sıra gündem maddeleri görüşülürken vatandaşlarımızın da soru görüş ve önerilerini de beklediklerini anımsattı.

Uzungöl´ün Karadeniz ve de Ülkemiz Turizminin en önemli temel yapı taşlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı yılda 1.5 Milyon insanın ziyaret ettiği bir Turizm Cennetinde Uzungöl ile ilgili olarak övgü kadar eleştiriler de aldıklarını sözlerine ekledi.

Göreve başladığı günden bu güne kadar yaklaşık 11 aylık görev süresi içerisinde Uzungöl´de tüm Turizm İşletmecilerinin kendilerine her türlü yardım ve desteği verdiklerini bu destekleri için Çaykara Kaymakamı olarak Uzungöl´e minnet borçlu olduklarını ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı bundan sonra hem Uzungöl´de bulunan Turizm İşletmelerinin hem de Çaykara İlçemizin yöneticileri olarak kendilerinin Uzungöl´ü geleceğe nasıl taşıyabileceğimizin derdini taşımaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Uzungöl´ün güvenliğine çok büyük önem verdiklerini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Uzungöl´e gelen tüm araçların aranacağını bu konuda Uzungöl halkından hem anlayış hem de destek beklediklerini sözlerine ekledi. Uzungöl´de gerçekleştirdikleri yüzlerce çalışmadan birkaçından söz eden Çaykara Belediye Başkanı Tok bu çalışmaları şu şekilde özetledi.

1-MOBESE BİTİYOR:

MOBESE Güvenlik Sistemi yaklaşık 1 ay sonra tamamlanacak ve Uzungöl´e hizmet vermeye başlayacak

2-İTFAİYE:

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun talimatları ile Uzungöl´de Mahallelerin yangın alt yapıları tamamlandı ve Uzungöl´e bir adet İtfaiye Aracı temin edildi.

3-SAĞLIK OCAĞI

Turizm Sezonu Boyunca Of Devlet Hastanesinin Ek Polikliniği Uzungöl´de hizmet verdi.Bunun yanı sıra 112 Acil Servis Ekibi de 24 saat boyunca Uzungöl´de insanlarımıza hizmet verdi.

4-GÖL AYDINLATMASI:

Yine İçişleri Bakanımızın kesin talimatları ile 1 ay gibi çok kısa bir zaman dilimi içerisinde göl,cami ve çevre aydınlatması büyük bir başarı ile gerçekleştirildi.Uzungöl akşamları pırıl pırıl oldu.

5-KAFESLEME:

Uzungöl yolu üzerinde bulunan taşların yol üstüne düşmesi çok büyük bir tehlike oluştuıruyor.Çaykara Belediyemizin gerçekleştirdiği bir proje ile bu bölgede kafesleme çalışması devam ediyor.Bundan sonra her hangi bir sorun yaşamayacağız.

6-SU VE KANALİZASYON

Su, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu ile ilgili olarak hazırlamış olduğumuz Proje şu an Bakanlık Onayında.Kısa bir süre içerisinde bu çalışmalara başlayacağız.Uzungöl´ün en önemli sorunlarından bir tanesi olan bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz. Kanalizasyon alt yapısı tamamlandıktan sonra ise Arıtma düzenli olarak çalışacak ve de Uzungöl´ün her hangi bir altyapı sorunu kalmayacak.

7-SEYİR TERASI

Yaklaşık 500 Milyon TL Maliyet ile Şekersu Yolu üzerinde yapılan Seyir Terası çalışmaları tamamlanmak üzere. Uzungöl’ü yüksekten seyretmek için bulunmaz bir yer olan Seyir Terası tamamlandıktan sonra Uzungöl´ü ziyarete gelen tüm misafirlerimiz tarafından çok büyük bir ilgi ile ziyaret edileceğini düşünüyoruz.

8-MACERA PARKI

2.5 Milyon Maliyeti olan Macera Parkı yapımına başlanıyor. Hızlı bir şekilde yapımı tamamlanacak olan Macera Parkı’nın en kısa süre içerisinde Uzungöl Turizminin hizmetine sunulacağını tahmin ediyoruz.

9-GÖL TEMİZLİĞİ

Göl Temizliğinin Uzungöl´ün en önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu 2015 Yılının başında gölün nerede ise tamamının dolduğunu ve de gölün Uzungöl Turizminin en önemli temel yapı taşı olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok her konuda olduğu gibi bu konuda da İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´ya minnet borçlu olduklarını yakkaşık olarak 6-7 Milyon TL tutarındaki bu çalışmanın İçişleri Bakanımızın katkıları ile gerçekleştirildiğini ve de şimdi pırıl pırıl tertemiz bir gölün Uzungöl´de ziyaretçileri beklediğini sözlerine ekledi.

10-ARITMA

Altyapı tamamlandıktan sonra biyolojik arıtma da çalışacak ve Uzungöl’ün arıtma ile ilgili hiçbir sorunu kalmayacak.

11-MEZARLIKLAR

Monoyır Bölgesinde bulunan mezarlıklar ile ilgili olarak ciddi bir yatırım programı uyguladıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok zaman zaman perde beton zaman zaman da taş duvar ile mezarlıkların düzenli bir hale getirilmesi için yoğun bir tempo ile çalıştıklarını sözlerine ekledi.

12-GLAZOMAT YOLU

Çaykara Belediyesi olarak Glazomat yolunun yapımı ve de genişletilmesi ile ilgili olarak her hangi bir sıkıntılarının bulunmadığını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Ancak bu yolun mülkiyet sorununun bulunduğunu anımsattı.

Arazi sahibinin yol konusunda ikna edilmesi gerektiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok arazi sahibinin ikna edilmesi durumunda kendilerinin bu yolu kadastroya işleteceklerini hemen ardından ise Çaykara Belediyesi olarak önce yolun genişletilmesi ardından da yola parke taşı döşenmesi çalışmalarını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

13-TELEFERİK

Şu anda önlerinde en önemli iş olarak teleferik işinin bulunduğunu ifade eden Başkan Tok bu konu ile ilgili de yoğun bir mesai harcadıklarını yakında Uzungöl Halkına güzel haberler vereceklerini ifade etti.

14-ŞEKERSU BAYBURT YOLU
Kalkınma Bakanlığı ile DOKA Tarafından ortak olarak hazırlanan proje halen devam ediyor.

15-GOŞON DERESİ İSLAH ÇALIŞMASI

Goşon Dreresi Islah çalışması devam ediyor. Bu Proje tamamlandıktan sonra Goşon Deresi ile ilgili her hangi bir tehlike unsuru kalmayacak.

16-ORMAN TESİSLERİ

Bu Tesisler ile ilgili olarak İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun katkıları ile Uzungöl yararına faydalı bir çalışma gerçekleştirilecek. Sayın Bakanımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor ve de bu tesise çok büyük önem veriyorlar.

İKİ SENEDE 25 MİLYON TL´LİK YATIRIM

2015 Yılından 2017 Yılına kadar iki senelik zaman diliminde Uzungöl´e yaklaşık 25 Milyon TL´lik yatırım yaptıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok daha güzel, daha modern ve de Uzungöl´e gelen misafirlerimizin daha rahat dinlenebilecekleri ortamlar oluşturmak adına,daha kaliteli turizm hizmeti sunabilmek adına bu yatırımların bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim