Poliklinik her türlü tıbbi donanım ve tecrübeli sağlık ekibiyle nezih bir ortam da haftanın 7 günü nitelikli sağlık hizmeti sunuluyoR.Uzungöl de yaşayan vatandaşlarımızın da bu konuda büyük memnuniyet duymakta. Branş uzmanının görmesi ya da değerlendirmesi gereken hastalar teknolojik imkanlarda kullanılarak danışılıp gerekirse Of Devlet Hastanesi’ne ya da Trabzon’daki diğer hastanelere naklediliyor. 

Konu ile ilgili bilgi veren Of  Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Şaban Uysal; ‘Hastanemiz bünyesinde açtığımız Uzungöl Semt Polikliniği’nin hem bölge halkımıza hem de Uzungöl’e gelen yerli ve yabancı turistlere önemli bir sağlık hizmeti sunuyor’ dedi. Dr. Uysal şöyle devam etti: 

‘Sağlık ekibinde doktor hemşire , teknik personel, tıbbı sekreter ve İngilizce ile Arapçayı çok iyi bilen bir tercüman bulunmaktadır. Tercümanımızın aynı zamanda 7 gün 24 saat ulaşılabilir olup Trabzon da ki diğer Kamu Hastanelerine başvuran yabancı turistlerin sağlık hizmetinden faydalanabilmeleri için telefon ile danışmanlık hizmeti vermektedir.’ Başhekim Op.Dr.Şaban Uysal sözlerini şöyle tamamladı: 

‘Bu yıl İl Sağlık Müdürlüğümüzün katkılarıyla 3. Yılımızda hizmetimize devam etmekte olup  Geçtiğimiz 2 yılda ortalama 2000 civarında yerli vatandaşımıza 950 civarında yabancı turistlere( özellikle Arap) sağlık hizmeti vermiş olduk. Uzungöl de sağlık hizmeti sunumunda ayrıca Aile Sağlığı Hekimi ve Acil durumlar için tam donanımlı 112 istasyonu hizmet vermektedir. Of’tan 45 km. mesafede Uzungöl de bu hizmeti yürütmek zor olsa da ülkemizin ‘Turistin Sağlığı’ projesine katkı da bulunmanın haklı gururunu yaşıyoruz.’ 
Adnan RAMOĞLU 
 
Editör: TE Bilisim