Bölgenin en önemli Meslek Yüksekokullarından birisi olan Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir MYO’nun Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Soner Demirtaş ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tolga Ergün Büyükliman Bölge Temsilcimiz Tuncay Hacıfettahoğlu’nu ziyaret ederek okulun mevcut durumu, yıl içerisinde yapılacak etkinlikler, sosyal faaliyetler, projeler ile çeşitli eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler. Ziyaret sırasında konuşan Vakfıkebir MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Soner Demirtaş, “Ekmeğin diyarı ve Karadeniz’in doğal incisi Vakfıkebir ilçesinde yer alan; Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu (MYO)akademik ve idari personeliyle, tam donanımlı bir şekilde2019-2020 Eğitim-Öğretim dönemine başladı.  Yüksekokul bünyesinde yer alan; Bankacılık ve Sigortacılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Maliye ve İşletme Yönetimi Programlarına ülkemizin güzide şehirlerinden öğrenciler kayıtlarını yaptırdı. Özellikle lokomotif programlarımızdan; Bankacılık ve Sigortacılık, Maliye ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programları yüzde yüz doluluk oranıyla zirveyi göğüslerken, genel anlamda ise tüm programlarda yüzde 90’ı geçen bir kapasite oranıyla yeni eğitim öğretim dönemine geçildi. 

Yemek Hizmeti Verilemeye Başlanıldı 

Yüksekokul bünyesinde daha önce olmayan ve bu dönem ilk defa Trabzon Üniversitesi; Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığınca verilen Yemek hizmeti, bu yıl Vakfıkebir MYO’da öğrencilerimize verilmeye başlandı. Her gün “taze ve doğru beslenmeyi” ilke edinme perspektifiyle hazırlanan aylık yemek listeleri web sayfamızda ilan edilmektedir. Yoğun talebin olduğu ve özellikle şehir dışında yaşayan öğrencilerimizden olumlu geri dönüşler aldığımız bu hizmeti, her yıl sürdürmeyi planlamaktayız. 

Konferanslar Devam Edecek 

Okulumuz da 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde gerçekleştirdiğimiz ve yoğun katılımların sağlandığı “Hayatının Lideri Ol: Yurt Sevgisi, Girişimcilik, İş Kalitesi ve Dürüstlük”, “Vergi Suç ve Kabahatleri”, “Katılım Bankacılığı ve Türkiye Ekonomisine Katkıları” adlı konferansların önümüzdeki dönemlerde de yenileyeceğiz. Bunların yanı sıra öğrenci ve şehrimize katkı sağlayacak yeni etkinliklerde düzenleyeceğiz. 

Kurs Ve Turnuva Faaliyetleri Planlanıyor  

Okulumuzun bu yıl üzerinde durduğu en önemli başlık; “Eğitim Kalitesi ve Sektör Deneyimleri”  temasıyla hem öğrencilerimiz hem de şehrimize katkı sağlayacak eğitim programlarının hazırlanmasıdır. Bu bağlamda,Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi iş birliği çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı; İş Sağlığı ve Güvenliği, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar İşletmenliği Sertifika Programları düzenlenmesi planlanmaktadır.Bu eğitimlerle birlikte yürüteceğimiz sektör buluşmalarıyla öğrencilerimize sektördeki mevcut durum, iş ve staj olanakları, yeni trendler ve güncel bilgilere yönelik etkinlikler koordine edilecektir. Böylece gerek okulumuz gerekse ilçe olarak hem eğitim kalitemizi yükseltip hem de sektördeki deneyimlerden yararlanarak daha kaliteli bir eğitim-öğretim dönemi geçirmeyi amaçlamaktayız. Son olarak, öğrencilerin okul içinde sosyal aktivitelere katılımın yanı sıra, Türkiye Satranç Federasyonu Trabzon il temsilciliği ile birlikte, Karadeniz Bölgesi’nde ses getirecek bir satranç turnuvası yapılması planlanmaktadır. Eğitim ve etkinliklerin ötesinde ayrıca; öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavına (DGS) hazırlanması adına bir kurs faaliyeti düşünülmektedir” dedi. 
Tuncay Hacıfettahoğlu
Editör: TE Bilisim