Vakfıkebir’deki kurtuluş töreni Hükümet Konağı önünde, Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptı. Başkan Balta, “14 Şubat, biz Vakfıkebirliler için var oluşumuzla yok oluşumuz arasında bir dönüm noktasıdır. Atalarımız yaşlısıyla, genciyle, erkeğiyle, kadınıyla cepheden cepheye koşarak bizi tarih sahnesinden silmeye çalışan düşmanların yanında yokluk, açlık ve sefaletle savaştı. Kanımızla, nefesimizle, terimizle bu toprakları düşman işgalinden kurtardık. Hürriyet ve istiklal aşkı bu milletin ruhudur. Tarihe bakın, bütün milletlerin esaret ve hürriyetsizlik dönemleri geçirdikleri hakikattir. Dünya tarihinde hürriyet ve istiklalini muhafaza edebilen bir millet vardır ki, o da Türk milletidir. Bunu da en yakın 15 Temmuzda hep birlikte yaşadık. Tüm şer güçlere karşı dün olduğu gibi bugün de sert ve kararlı tavrımızı göstermiş olduk. 

Bir zamanlar bu topraklarda yaşanan hüzünleri, ağlayan gözleri, yitirilen canları, yarım kalmış sevdaları unutmamalı, bu derin acıları bir daha tecrübe etmemek için var gücümüzle çalışmalıyız. Bizim milletimiz, 7 düvel tarafından yok edilmek istenmiş, fakat verdiği büyük mücadeleler ile düşman karşısında eğilmemiş, esareti asla kabul etmemiş, istikbal ve istiklali uğrunda canından vazgeçmiş bir millettir” dedi.   Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halkoyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımının konseriyle tören sona erdi. Törene Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, daire amirler, siyasiler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tuncay HACIFETTAHOĞLU 
 

Editör: TE Bilisim