Rize’nin İyidere, Kalkandere ve Derepazarı ilçeleri ile Kendirli Beldesinin su ihtiyacını karşılayacak Varda içme suyu projesinin son durumunu ve yapılan çalışmaları incelemek amacıyla varda suyu şantiyesinde bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın yanı sıra  DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber,  Kalkandere İlçe Başkanı Hasan Ayyıldız, İyidere İlçe Başkanı Talat Tüfekçi, Derepazarı İlçe Başkanı Mustafa Sivri, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar, İyidere, Derepazarı ve Kalkandere İl Genel Meclis Üyeleri, ve ihaleyi alan firma yetkilileri  katıldı. Toplantıda projenin son durumu hakkında bilgiler paylaşılarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Varda suyu çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Karal projenin mayıs 2015 tarihinde başladığını ve devam ettiğini belirterek, “Projenin toplam uzunluğu 59.900m dir. Proje kapsamında çelik borular döşemekle beraber 1 adet 800m³ , 1 adet 600m³, 1 adet 400m³, 1 adet 200m³ su depoları da projede yer almaktadır. Proje kapsamında şu an kadar 10 km çeşitli  çaplarda boru döşenmiştir. 800m³ depo, ile 200m³ depo fiziki olarak tamamlanmıştır. Diğer depoların çalışmları da yakın zamanda başlayacaktır. Bu projenin toplam maliyeti ise 45 milyon lirayı  değerindedir.

İyidere, Kalkandere, Derepazarı ve Kendirli’nin içinde bulunduğu 4 belediyemizin sınırları içindeki köy ve mahallelerinin su ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu devasa proje ile  şehrimizin batı yakasındaki ilçelerimizin su problemini tamamen çözmüş olacağız. Devlet Su işleri genel müdürlüğümüzün yetkilileri ve ilgili firmamız büyük bir azimle çalışıyorlar” dedi.
 

Editör: TE Bilisim