Bir tepki de Trabzon’da ki Seyyar Semt Pazarcıları odasından geldi. Seyyar Semt Pazarcıları Oda Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, ücretli poşet uygulamasına tepki gösterdi.

Poşet Bardağı Taşırdı

Bir tepki de Trabzon’da ki seyyar semt pazarcıları odasından geldi. Oda Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, ücretli poşet uygulamasına sert tepki göstererek, oda olarak file bastırıp vatandaşlara ücretsiz file dağıtacaklarını kaydetti.  Oda Başkanı Emirzeoğlu, vatandaşın kıt kanaat geçindiğini belirterek, pazarlarda ki poşetlerden ücret alınmayacağını vurgulayarak, "Biz vatandaşa ‘25 kuruş verin’ diyemeyiz. Böyle bir kanun mu olur? Biz vatandaşa bu krizde bunu nasıl yansıtabiliriz. Biz oda olarak file bastırıp vatandaşımıza dağıtacağız. Çevrenin nesi korunacak. Geri dönüşüm fabrikalarında naylonların artıklarını toplatıp gelir elde etsinler baksınlar sokaklarda poşet kalıyor mu? Önce geri dönüşüm fabrikaları kurulsun. Vatandaştan poşeti parayla alsınlar bakalım sokakta bir tane poşet kalacak mı?” dedi. 

Her Şeye Zam Geldi

Ergün Demir ise açıklamasında; “Her şeye fazla zam geldi. Evimize, patates, soğan alamıyoruz. Bir an önce çözüm bulunmalı. Sesimizi bütün yetkililer duysun. Bu zamlara çözüm bulunsun. Bu kadar zam varken birde poşet paralı oldu. Lütfen birisi vatandaşın sesini duysun. Bir salça 10 lira olmuş. Her şeye zam yapılıyor. Poşetin paralı olması bardağı taşırdı. Köyde yaşayan vatandaş suya para ödüyor. AK Parti’ye yıllarca oy verdik, destek verdik. Şimdi çözüm istiyoruz ” dedi.
Bahattin Baştürk 
 
Editör: TE Bilisim