Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Başkanı Haydar Revi, İlçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri ve bazı STK temsilcilerinin katıldığı ziyarette ilk konuşmayı İl Başkanı Haydar Revi yaptı. Revi: ‘Yeni kabinedeki güçlü isimlerin arasında hemşerimiz Sayın Varank gibi güçlü isimlerin yer alması bizleri onore etmiştir, kendisine nezaketinden ötürü teşekkür eder başarılar dileriz. Türkiye’nin bakanısınız ama şehrimizi çok iyi biliyorsunuz. Şehrimizle ilgili ihtiyaçları da biliyorsunuz, çok yakın zamanda bunlar için de görüşmelerimiz olacak tekrar hayırlı olsun.’ ifadesini kullandı. 

Ofluluğumuz Daha Baskın! 

Ziyarette konuşan Bakan Varank ise "Buradaki arkadaşlarımızın çoğu ile sahada görüştük, karşılaştık, tanışıklığımız var, bundan sonra da Trabzon ile ilgili çalışmalarda buradaki arkadaşlarımızla görüşmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Ben aslında İstanbul’da doğdum büyüdüm ama Ofluluğumuz daha baskın. Biz memleketimize gerçekten sevdalıyız. Bizim oralarının kültürü ve alışkanlıklarını yaşatmaya çalıştık. Şimdide çocuklarımıza bunu aşılamaya çalışıyoruz. Zor olsa da gayret gösteriyoruz.” dedi. 

Yatırım Adasında Uyumsuzluk Mu Var?
 
Varank "Trabzon ile ilgili bizim bakanlığımız ile ilgili talepler var. Onlarla ilgili inşallah yakın zamanda hızlıca çalışmalara başlayacağız. Biraz yeniyiz, işleri oturtacağız, yeni genel müdürlerimiz, bakan yardımcılarımız atanacak, bizde bakanlığımızın icraatlarını nasıl şehrimiz ve ülkemiz için kullanabiliriz, yeni bir ekonomi planlaması ile nasıl taş üstüne taş koyabiliriz. Bunun gayretini göstereceğiz. En kısa zamanda Trabzon’a gelmeyi planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da aile ziyareti olduğunun bilgisi var. Hem bizi, hem buradaki bakanlığı, hem de Türkiye’yi heyecanlandıran proje olacak. Rakamlarda bir takım uyumsuzluklar olabilir ama yerinde görüp bunun değerlendirmesini yapacağız. En kısa sürede hayata geçirmek için gereken ne ise yapacağız. “ ifadelerini kullandı. 

Yerel Seçimlerde Taze Kan Sinyali 

Bakan Varank son olarak "Yerel seçimlerde tüm Türkiye’de vatandaşın bir yenilik, bir taze kan beklentisi var. İnşallah biz yerel seçimlerde vatandaşımızın hoşuna gidecek, bu taze kanı görebileceği yönetimlerle adaylarla seçimlere gidip başarılı olmamız lazım. Önümüzdeki 5 yıllık dönem icraatlara odaklanacağımız, neticeler alacağımız dönem olacaktır ama aradaki yerel seçimleri başarı ile geçmemiz lazım. Türkiye siyaseti karmaşık, her gün birisi kongre kararı aldım diyor, vazgeçtim diyor, ama bizim bu yeni yönetim sisteminde yakaladığımız ivmeyi devam ettirmemiz için çok iyi olmamız vatandaşın bize verdiği krediyi iyi değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim