Bu ay içerisinde Ankara’da Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldıklarını anımsatan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, şuraya Cumhurbaşkanı, Başbakan ve 12 bakanın katıldığını anımsattı. Bu şurada esas amacın şehirleri dinlemek olduğunu vurgulayan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “ Sayın Cumhurbaşkanımız toplantının sonuna kadar kalarak bizim gözümüzden şehirleri dinledi. 

Karadeniz bölgesindeki 18 il adına sunum yapılması görevi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına verildi. Bizde meclis başkanımızla birlikte katıldık. Ekonomi şurasında gündeme getirdiğimiz konuların başında bölgemizin gelişmesi ile ilgili konuların başında olan turizmle ilgili taleplerimizi ilettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın Karadeniz'in özellikle Trabzon’un bir turizm merkezi olması konusunda, bürokrasiye vermiş olduğu talimatla ilgili olarak bugüne kadar turizmle ilgili önemli yatırımların şehrimize geldiğini hepimiz biliyoruz.  

Bu doğrultuda sağlanan devlet desteklerinde özellikle turizm teşviklerinin daha gazla verilmesini ve gerçek anlamda bu sektörde altyapının tamamlanmasını ilettik. Bu doğrultuda umuyoruz ki önümüzdeki süreçte artabilir. Sayın Cumhurbaşkanımız,  Katar Emiri'nin Trabzon’a geldiğinde iletilen üç projenin ikiside turizm ile ilgili idi. Bu projeler Katar Emirine iletildi.  Ve en son Katar’a giderken bu projelerin tekrardan kendisine verilmesini istedi.  Bizde bu projeleri tekrar Cumhurbaşkanımıza ilettik. Umuyoruz ki en kısa zamanda bu yatırımlar hayata geçer” dedi.
Editör: TE Bilisim