TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon – Bakü arasında uçak seferlerinin yeniden başlatılmasının başta turizm olmak üzere ilişkileri ve ticareti yeniden canlandıracağını belirterek, Azerbaycanlı işadamlarını Yatırım Adası’na davet etti. Azerbaycan heyetine Trabzon’un tarihi, ticareti ve sanayisiyle ilgili bilgi veren TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Odamızın 9 bine yakın üyesi 250 sektörde faaliyet göstermektedir. Şehrimizin ihracatı 1,5 milyar dolar seviyelerindedir. Trabzon, tarihten bugüne kadar jeopolitik olarak merkezi bir konumdadır” dedi.
 
Geniş Bir Hinterlanda Hitap Edilebilir
 
Hacısalihoğlu, Trabzon’un geleceğinde orta ve ileri teknoloji konusunda yatırımların önemli yer tutması için çalıştıklarını da belirterek, “Deniz dolgusu üzerine 2 bin 700 dönümlük endüstri bölgesi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Azerbaycanlı yatırımcıları hem Yatırım Adamıza hem de organize sanayi bölgelerimize bekliyoruz. Trabzon’da yatırım yapanlar, Türki Cumhuriyetler, İran, Kafkaslar başta olmak üzere geniş bir hinterlanda hitap edebilir” dedi.
 
"Trabzon – Bakü direkt uçuşları ilişkileri canlandırır"
 
 Başkan Hacısalihoğlu, geçmişte Trabzon – Bakü arasında direkt uçak seferleri olduğunu da hatırlatarak, “Bakü’de turizm fuarına katıldık ve Azerbaycan’da Trabzon’a karşı büyük bir ilgi olduğunu gördük. Turizm ilişkilerini canlandırmak istiyoruz. Ayrıca sağlık turizmi, kruvaziyer turizmi gibi özel alanlarda ortak çalışmalar yapabiliriz. Trabzon 70 bin öğrencisi ve 3 üniversitesiyle bir eğitim kenti konumunda. Azeri hocalarımız Trabzon’da görev yaptı ve yapmaya devam ediyor. Azeri öğrenci ve öğretim üyelerimizi de Trabzon’a bekliyoruz. Trabzon sağlık turizmi konusunda da Türkiye’nin önemli merkezleri arasında yer almaktadır” diye konuştu.
 
"Ekim ayında 35 ülke trabzon’da toplanacak"
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ekim ayında 4. İpekyolu İşadamları Zirvesi’ni düzenleyeceklerini de vurgulayarak, “35 ülkeden işadamları, devlet ve hükümet yetkilileri Trabzon’da buluşacak ve ticaretin, ikili ilişkilerin geleceğini konuşacak. Amacımız doğuya doğru olan ticareti geliştirmek,  eski İpekyolu’nu canlandırmak. Kardeşliğimizi ticari ilişkilerle beklemeliyiz. Kardeşliğimiz kadar ticaretimiz de gelişmeli, sağlam olmalı” ifadesini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim