Toplantıya Vali Yücel Yavuz’un yanı sıra Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Av. Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yardımcısı Ayhan Durmuş ile İlçe belediye başkanları, kaymakamlar ve  kurum müdürleri katıldı. Toplantıda Vali Yücel Yavuz, İl Koordinasyon Kurulu toplantısının yeni sistemde Kalkınma Bakanlığı olmadığı için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından takibinin  yapılacağını söyledi.

 Temel Bilgiler Yer Alıyor

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın yatırımcı kuruluşları koordine etmeyi amaçladığını ifade eden Vali Yücel Yavuz “İlimizde yatırım yapan kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerini İl Yatırım Takip Sistemi aracılığıyla yatırımcılar ve tüm vatandaşlarımız takip edebiliyor. İçişleri Bakanlığımız tarafından düzenlenen “İl Yatırım Takip Sistemi” ülkemizdeki ve ilimizdeki yatırımlara ilişkin temel bilgilerin anlık olarak izlenmesini, analiz edilmesini ve geleceğe yönelik hedeflerin konmasını sağlıyor. Valiliğimiz web sitesinden (www.gov.tr) tüm vatandaşlarımıza açık olan İl Yatırım Takip sistemi  butonuna tıkladığında ilgililer, ilimizde yapılan tüm kamu yatırımlarının her türlü bilgisini,  nakdi ve fiziki gerçekleşmelerini görebilmekteler. İşin takibi anlamında bu sistem yatırımcılara da kolaylıklar sağlayacaktır. Trabzon ve merkez ilçelerde gerçekleştirilen 404 yatırımın coğrafi bilgi sistemiyle entegre edilerek haritalama özelliği ile yatırım sürecini görsel olarak bu sistemde izleyip takibi yapılabiliyor.“ dedi.

 Başkan Gümrükçüoğlu Bilgi Verdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise  Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırım projeleri hakkında sunum yaptı. Toplantıda İl  Yatırım Takip sistemi  ile ilgili sunum yapan  İl Planlama Müdürü Veysel Başer, Trabzon’daki merkez ve ilçeler bazında gerçekleştirilen  kamu yatırımlarının fiziki gerçekleşme oranları ile nakdi gerçekleşme oranları hakkında bilgi verdi.
 

Editör: TE Bilisim