Trabzon’da son 3 yılda mobil ve sabit iletişim altyapısı için toplamda 50 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapan Turkcell şehirde toplam 78 bin 500 eve fiber internet hizmeti sağlıyor. Turkcell, önümüzdeki 3 yıl içinde 5.000 evi daha Turkcell fiberli yapmayı planlıyor. Turkcell’in Trabzon’da şehir içi 252 km, şehirlerarası ise 343 km fiber ağı bulunuyor. 

En Yüksek Hızlar 81 İlde

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “Avrupa’nın en geniş spektrumuna sahip operatörüyüz. En son teknolojilerle sürekli güncellediğimiz 4.5G şebekemizle dünyaya örnek gösteriliyoruz. Küresel Mobil Tedarikçiler Birliği’nin (GSA) tarafından yayınlanan Mayıs 2018 Küresel Durum Raporu’nda Turkcell’in 4.5G (LTE) şebekesinin dünyanın en iyilerinden biri olduğu açıklandı. Biz bu hızları yalnızca Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde değil, Türkiye’nin 81 ilinde sunmak için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Her Yerde Var

Gediz Sezgin,  “Turkcell altyapı yatırımları sayesinde, Trabzon’un en çok bilinen ve ziyaret edilen yaylalarında da 3G ve 4.5G hizmeti sunuyor. Turkcell’liler Sis Dağı, Honefter, Camiboğazı, Kadırga, Kayabaşı, Lişit, Beypınarı, Haçka, Karadağ, Taşköprü, Sultan Murat, Hıdırnebi Yaylası ve Uzungöl yaylalarına da hızlı internetin keyfini çıkarıyor. Honefter, Camiboğazı ve Lişit yaylarında sadece Turkcell servis sunuyor. Haçka ve Sultan Murat yaylalarında ise 4.5G teknolojisi sadece Turkcell tarafından sağlanıyor.” diye konuştu.

Trabzonlular Çok Sevdi

Turkcell mühendislerinin hayata geçirdiği günün 1440 dakikasına hizmet veren yerli uygulamalarının kullanımında Trabzon’un öne çıkan illerden biri olduğunu kaydeden Gediz Sezgin, “Trabzon Turkcell uygulamalarının yoğun biçimde kullanıldığı illerimizin başında geliyor. Trabzonlular yerli iletişim ve yaşam platformumuz BiP’in yanı sıra fizy, TV+ ve dergilik gibi uygulamalarımızı çok sevdi. Her 2 Trabzonludan 1’i  Turkcell uygulamalarını kullanıyor.” dedi. 
Atakan TOK
 

Editör: TE Bilisim