Çayırbağı Mahallesinin eski muhtarı Azmi Köroğlu, yayla yasasının bir an önce çıkarak yaylalarının tapulandırılması gerektiğini söyledi. 

Köroğlu, "Yaylalarda vatandaşlarımız hayvancılık yapıyor. Hayvancılıkla uğraşanların tapularının verilip evleri yıkılmasın. Devletimiz belediyeler ile çalışma yaparak yaylalara villa yaptırmasın ve yaylalarda ki yapsatların önüne geçilsin. Kayabaşı yaylasında yaylacılara tapuları verildi. Işıklar beldesinin eski belediye başkanı Hasan Tahsin Öztürk'e bu konuda teşekkür ediyor, diğer belediyelerimizden de yaylaların gerçek sahibine teslim edilmesi için çalışma yapmasını bekliyorum” dedi. 

Düzköy Gürgendağ Mahalle eski muhtarı ve belediye meclis üyesi Hasan Babuşçu, 2015 yılında bir yasa çıkacaktı 2016’ya sarktı. Sonra 2017’ye daha yaylalara ev yapılmayacak diye o zaman görevli idim. Yaylalarda ufak tefek yapılar vardı. 

Onlara müsaade etmemek için şikayette bulundum maalesef yeterli olmadı. Bizi muhtar olarak muhatap almadılar. Benim akrabalarım da dahil olmak üzere ev yaptı. Kânun o zaman müdahale etmedi. Bu yapılar başlamadan gelip kapatsa kimse bu kadar masraf yapılmazdı. Hayvancılık yapan da aynı kefeye konuldu. Düzköy ilçemizin meraları için zamanında savaş çıktı. 3 tane amcam öldü. Mera için burada belediye başkanı bile vuruldu. Ölenlerin ne günahı vardı. Bu insanlar bu yaylalardan yararlanamayacaktı bu insanlar neden öldü. Biz bu meralar için geçmişte can verdik. Bu yaylada şimdi hayvancılık yapamıyoruz. Çok uzunum. Halka bu eziyet yayılmamalıydı” dedi.
 
Editör: TE Bilisim