İstisnalı bir şekilde evleri mühürlemek mera kanununun yok saymaktır. Var olan bir mera  kanunu bu kanuna göre izinsiz hazine arazilerinde kalıcı yapılaşma yasaktır. Şimdi soruyorum hangi kanuni dayanağa göre evlerin bazıları mühürleniyor bazıları olduğu gibi imar barışından yararlanıyor. Konulan tarih yanlıştır.Ucu açık bir kanunla diğer bir kanun yok sayılamaz.31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılanlar hangi kanuna göre devletin arazisini işgal etmiş ki bu işgalcilerin arasında devletin üst düzey yetkilileri yakınları da mevcuttur. 

Köprübaşı belediyesi Köprübaşı kaymakamlığı, Köprübaşı jandarma komutanlığı bunları bilmiyor mu yoksa keyfi kayırmalar yapıyor. Köprübaşı ilçesi merkezinde afet alanı diye gösterilen yere kat kat binalar yapılırken ilçe belediyesi Çevre Şehircilik il müdürlüğü neredeydi. 

Vatandaş resmi izin ile konut yapmak isterken tüm yetkililer kanunla konuşurken yolun üzerine bina yapılırken Köprübaşı belediyesi Çevre ve Şehircilik müdürlüğü neredeydi. Buradaki yetkililer kanunları istedikleri şekilde istediklerine kullanabiliyorsa burada adalet ,hukuk nerde bu vatandaş kime nasıl güvenecek. 

Son dönemlerde en önemli günden bölgedeki yaylalardaki yapılaşma. Bu yapılaşmalara ABD mi izin verdi bu binalar devletin arazisinde kat kat yapılırken Belediye jandarma kaymakamlık Çevre şehircilik yokmuydu? Vardı ve devlet yetkilileri kendi elleriyle kanunları çiğnetmiş yapılaşmaya izin vermiş.Kaçak yapılaşmaya izin vermiş ayrıca bu kacak yapıların olduğu yaylalara elektrik ve yol vermiş ve her yıl belediye milyarlarca para harcayarak yol rehabilite etmekte. 

Eğer bu konuda adalet sağlanacaksa hazine üzerinde bulunan ve hayvancılık yapmayan istisnasız bütün yapılar yıkılmalı. Yada devlet başka bir çözüm getirmeli. Yıllarca başı boş bir şekilde meralar katledilmiş, yıllarca devletin arazisinden rant elde edilmiş. Devletin arazileri dalan edilmiş şimdiise jandarma , kaymakamlık Çevre şehircilik, belediye görevde. Bu konuda benim şüphelerim var burada ayrımcılık ve adam kayırma vardır. Eğer ki adam kayırma olmasa yaylalarda satılan evlerin bahçelerin hesabı da sorulurdu.
Cemal Sancak
 
Editör: TE Bilisim