Odanın bugün gerçekleşecek seçiminde Yaylalı’dan başka aday olmayacak. İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya; Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yaylalı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Cahit Erdem, Eski CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda oda üyesi katıldı. Afrin şehitlerine saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yaylalı “Ülkemizi, bekâ sorunuyla karşı karşıya bırakan her türlü tehdit girişimini lanetliyor devletimizin ve milletimizin bu sıkıntılı süreci en kısa sürede atlatmasını diliyoruz” dedi. 

“Akıl alır gibi değil”

 Yaylalı açıklamasında; “Mesleğimizin tüm sıkıntılarına rağmen kentimizin sorunlarına dair çözüm önerilerini tüm platformlarda ilgilileriyle paylaştık. Son 2 yılda odamıza kayıt yaptıran üye sayısı 15 bine yaklaştı. Toplam sayımız 120 bini aşmıştır. İnşaat mühendisliğinin diplomasını verebilecek bölümler bugün neredeyse her üniversitede açılabilmektedir. Biz çok ciddi adımlar atarken bugün yetersiz bölümlerin halen inşaat mühendisliği diploması vermesi akıl alır gibi değildir” diye konuştu.

Kamuoyu Oluşturuldu

“Kentin sorunlarının tespiti için odamız gece gündüz demeden ciddi emekler sarf etmektedir” diyen Başkan Yaylalı şunları kaydetti; “Beklentimiz bu emeğin boşa gitmemesi ve yerel yönetimlerin bu çalışmalardan istifade etmesidir. Kentimizin en önemli sorunlarından olan kent içi ulaşım, Demiryolu, Güney Çevre Yolu, Planlama, İmar, Alt Yapı, tarihi yapıların korunması ve benzer konularda proje bazlı uygulamalar başta olmak üzere birçok konuda kamuoyu oluşturulmuş, taleplerimiz ilgililer nezdinde dile getirilmiştir.” 

Demiryolu Uygulamaya Geçmelidir

 Kurulda Demiryolu’nun önemine değinen Yaylalı; “Bugün özellikle kent içi ulaşımda yaşadığımız sorunların temeli ulaşım ana planı ve yan planlarının olmayışıdır. Türkiye genelinde Trabzon özelinde ivedilikle yapmamız gerekenler Trabzon-Erzincan demiryolu ve Güney Çevre Yolu Projelerinin uygulamaya geçmesidir. Trabzon-Erzincan demiryolu sadece ilimiz için değil bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli bir yer tutmaktadır” şeklinde konuştu..
 

Editör: TE Bilisim