"Çok kullanışlı ve ferah"

Belediye binasıyla ilgili Başkan Genç'ten bilgi alan Ustaoğlu, kaymakamlık binası ile Ortahisar Belediyesi'nin aynı alanda yer almasının vatandaşlar için büyük kolaylık sağladığını dile getirdi. Vali Ustaoğlu, "Vatandaşlara hizmetlerin  sağlıklı ve verimli bir şekilde yürütülmesi için böyle hizmet binalarına ihtiyaç var. Çok güzel düşünülmüş ve tasarlanmış bir bina... Kaymakamlık binamız da yan tarafta... Her iki binamızın aynı alanda olması vatandaşlarımız için büyük bir kolaylık. Hem belediye hem de kaymakamlık binamız mimari olarak birbirini tamamlayan unsurlar olarak göze çarpıyor. Çok kullanışlı, çok güzel, ferah ve büyük bir bina ortaya çıkmış. Cenab-ı Allah hayırlı, güzel hizmetler yapmayı nasip etsin..." ifadelerine yer verdi. 

"Şehrin göbeğinde yeni bir cazibe alanı"

Hizmet binasını Ortahisar Belediyesi'nin ileriye dönük ihtiyaçlarını da karşılayabilecek şekilde tasarladıklarını dile getiren Başkan Genç, "Kurumsallaşma adına kendimize ait müstakil bir hizmet binamızın olması oldukça önemli bir konuydu. Bunu başardığımızdan dolayı da son derece mutluyuz. Ortahisar'ımızın büyük bir eksikliğini gidermiş olduk. İlçemizi temsil yeterliliğine sahip, estetik bir mimari anlayışla yapılmış bir eser ortaya çıktı. İleriye dönük ihtiyaçlarımızı da karşılayacak şekilde binamızı tasarladık. Şu anda bütün birim müdürlüklerimiz tam kapasiteyle vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Vatandaşlarımız da kısa süre içinde binamıza alıştı. Her türlü işlemi hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımız da bundan son derece memnun kalıyor. Burası zaten şehrin merkezi bir yeri... Ulaşım kolaylılığı var. 

Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında inşa ettiğimiz ticari alanlar ve konut alanları tamamlandığında ciddi manada buraya canlılık ve hareket gelecek. Tabiri caizse, şehrimizin göbeğinde Meydan Parkı'na alternatif yeni cazibe alanı oluşacak." diye konuştu. 
 
Ziyaretin son bölümünde Vali Ustaoğlu ile Genç, Ortahisar'a yapılacak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. 
 
Editör: TE Bilisim