Çarşı esnafı ve sokaktaki vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, vatandaşların yeni parkların yapılmasıyla ilgili sorularına cevap verdi.  

Başkan Genç, Ortahisar'da her mahalleye en az bir park hedefiyle hareket ettiklerini belirterek, "Şehrimizde yoğun betonlaşmadan dolayı yeşil alan ihtiyacı da her geçen gün daha da artıyor. Ortahisar Belediyesi olarak bunun bilincindeyiz. Biz, her zaman daha yeşil bir Ortahisar anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda her mahallemize en az bir park hedefiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Nüfusu yoğun olan ve geniş bir coğrafyayı kaplayan mahallerimizde 6 adet park yaptığımız da oluyor. Yeşil demek, sağlıklı ve huzurlu yaşam demek. Şehrimizde betonlaşma artıkça mutsuzluk, huzursuzluk ve hoşgörüsüzlük de aynı oranda artıyor. Yeşil alanlar artıkça da bunun tam tersi oluyor. Huzur ve mutluluk da aynı oranda artıyor. Ormanların ve yeşil alanların stresi, gerginliği azaltıcı bir özelliği var. Bunun bilinciyle hareket ederek, tabiri caizse boş bulduğumuz her alanı yeşillendireceğiz ya da buralara yeni park yapacağız. Bu sözümüzü sizlere veriyoruz" dedi.

Ortahisar Daha Yeşil Bir Hale Gelecek

Ortahisar Belediyesi'nin yeşil alan ve park çalışmalarıyla ilgili vatandaşları bilgilendiren Başkan Genç, ilçede 9 adet ormanlık alan ile 80'in üzerinde park yaptıklarını söyledi. Başkan Genç, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 90'ın üzerinde park yaptık. Yaklaşık 40 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bunların yanında şehrimizi daha güzel, iç açıcı bir görünüme kavuşturmak için; yol kenarlarına, kavşaklara ve uygun alanlara yaklaşık 400 bin adet çiçek ve bitki dikimi yaptık. Şehrimizin gözbebeği olan ve en çok rağbet gören parklardan bir tanesi olan Ekopark'ımızı hizmete açtık. Bunların yanı sıra; Aydınlıkevler, Çukurçayır, Gazipaşa, Pelitli ve Yalıncak mahallelerimizde beş adet büyük ölçekli parkı hizmete açtık. Belediyemiz 91 adet çocuk parkını sıfırdan yaparak tamamladı. Ayrıca 'Fidanınla Büyü Bebek Projesi' ve 'Bir Fidan Bir İnsan' projemiz çerçevesinde vatandaşlarımızla birlikte çok sayıda fidan dikimi gerçekleştirdik. İnşallah bu çalışmalarımız çerçevesinde ve sizlerin de isteği doğrultusunda Ortahisar'ımız yeşille anılan, yeşille içi içe olan bir ilçe konumuna gelecek." diye konuştu.  

 
Editör: TE Bilisim