Türk-Sağlık-Sen Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personel servisinin iptal edilmesi üzerine basın açıklaması düzenledi Grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar daha öncede aynı sorun ile ilgili açıklamalarda bulunulduğunu belirtip “Sağlık Bakanlığı şehrin merkezindeki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesini (bazı birimleri hariç 2014 yılında kapatarak bu hastaneye taşıma kararını vermişti. 

O tarihte yaptığımız eylemlerle bu kararın hatalı olduğunu ve geri dönülmesini talep etmiştik Bizler yeni sağlık tesislerinin açılmasına karşı değiliz. Ancak, sağlık tesisinin yeri belirlenirken hizmetten hızlı bir şekilde yaralanma hakkı yer, ulaşım ve çevresel şartlar gözönüne alınmalıdır. Uyarlarımıza ve basın açıklamalarımıza rağmen taşınma ve birleştirme işlemleri hızla olumsuz etkilenmiş devamında ise bu işlemlerden de önce sağlık çalışanları ve aileleri devam etmiş sağlık hizmeti alan hasta ve yakınlar olumsuz etkilenmiştir” dedi. İşte o açıklamalar:

Sorunlar Bir Türlü Çözülemedi
 
Şu an önünde bulunduğumuz hastanen açıldığı dönemde Kurum idarecileri burası hastane için uygun değil ama Sağlık Bakanlığı yaptı bizim yapacağımız bir şey yok ancak siz hiç merak etmeyin rahat olun siz personelleri buraya hastanemizin ve devletimizin imkanlarıyla taşıyacağız, o zaman ki yönetim ve sağlık sorunun ileri ki yıllarda yaşanmaması için söz vermiş ve yapılacağını ifade etmişti.Yine aynı sorunla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Sağlık çalışanlarına acı bir yeni yıl sürpriz yaptılar. Çalışanlar Şehir merkezine 22 km uzakta ve ancak üç dolmuşla ulaşım sağlanan yaklaşık 1350 sağlık alışanı ile 800 civarinda taşeron işçinin çalıştığı bu hastane burada ama ulaşım sorunları bir türlü çözülemedi” 

Ulaşım İmkanları Sağlanmalıdır 

“Kurum Belediye hangi alternatif uygulamaya koydu ki servis hizmeti kaldırıldı Buraya yakın zamanda Metro veya gelecek yetkilileri bu metrobüs vb buradan geçti de biz mi görmedik. kardeşlerimizin aile ve çalışma düzenlerini alt üst eden ve kaldırılmıştı erkenden kalkarak yola koyulmak zorunda bırakılan ve yol vaktinde zorunda bırakılan sağlık çalışanlarının bu yorgunu olarak mesaiye başlamak müsebbibi Sağlık bakanlığı olmak neye kadar yaşanacak sorunların Beşirli-Boztepe, Çamlık, Bahçecikten başlayan ve Atatürk Alanından veya bugünden bu hastaneye direkt hat olarak en azından her yarım saatte bir olmak ücretsiz Belediye ulaşım hizmet üzere uygulamaya Buna paralel Belediye Başkanlığı Şoförler Cemiyeti mahallelerden dolmuş hatları uygulamaya koyulmalidir Ücretsiz servis hizmeti başlayıncaya kadar alternatif ulaşım imkanlar sağlanmalıdır. Trabzon valiliğimiz de bu sürecin takipçisi olmalıdır.” 

Ankara’da Hizmet Veriliyorsa Burada da Verilmeli 

Sağlık Bakanlığı ve diğer Bakanlık personelleri Ankara'da ücretsiz ulaşım hakkından faydalanırken burada bu hakkın kaldırılması kabul edilemez. Sağlanması Anayasal haktır. Anayasanın eşitlik içeren 10.cu "devlet organları ve idare makamlar bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır" denilmektedir. Başkentte hizmet veriliyorsa burada da verilmelidir. Yine, Anayasanın 55.maddesinde "devlet, çalışanları sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır" denilmektedir Türk Sağlık Sen olarak beklentimiz, servis imkanının tekrar başlatılmasının yanında sağlık çalışanlarının çocukları için yine hastane yanında veya içerisinde kreş hizmeti de verilmelidir. Sosyal devlet olmanın kuralı ve gereği de budur.” 

Sağlık Bakanlığının Mı Sendikasısınız? 

“Bir sözümüz de bu hastane başta olmak üzere ülke geneline sadece ve sadece toplu sözleşmede imza atma hususunda görevli yetkili ama etkisiz sendika ünvanı alıp yan gelip yatan örgütün yöneticilerinedir Üç toplu sözleşmeye de mutabakat imzası attınız. Attığınız imza ile Bakanlık çalışanlarına ücretsiz servis hizmetini verdirdiniz, peki diğer illerde ve burada çalışanlara nerede ücretsiz ulaşım hakki. Siz sadece Bakanlık çalışanlarının sendikası’mısınız. Bu ikiyüzlü sendikal yaklaşımı umarım çalışanlar değerlendirecek ve o sendikaya tepkilerini ortaya koyacaktır. 
 
Editör: TE Bilisim