TÜBİTAK, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, TeknoKent ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen etkinlikte öğrencilerin hazırladığı projeler sergileniyor. Programın açılışında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ülkelerin kalkınmasında bilimin önemine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuya özel önem verdiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Azim ve şevkle birlikte bütün öğretmenlerimizin yeni buluşlara imza atacak olan gençlerimizi çok iyi yetiştireceklerine yürekten inanıyorum. 

Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan inovasyon, teknoloji geliştirme, bilgi çağında o ürünlerle birlikte öne çıkacağımızı, yani dünyanın inovasyonla birlikte yerli ürünlerle birlikte mesafe alacağımızı biliyor, söylüyor ve bu çalışmaları her zaman özel olarak destekliyor. Çalışmalarınızda üstün başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise bu tür çalışmaların öğrencilerin bilime yönlendirilmesi için büyük önem taşıdığını ifade ederken emeği geçenlere teşekkür etti. Trabzon Vali yardımcısı Ayhan Durmuş ,Ortahisar Kaymakamı Tolga Doğan ,AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın da açılışında hazır bulunduğu ‘Sanat ve Bilişim Işığında Trabzon Bilim Şenliği’, 26 Haziran akşamına kadar gezilebilecek. 
 

Editör: TE Bilisim