Valilik Karar Almıştı 

Trabzon Valiliği’nin almış olduğu karar ile sahilde yapılan kaçak ve kanunsuz yapıların yıkımına kaldığı yerden devam edildi. Geçtiğimiz günlerde Yomra ilçe Kaymakamlığı’nın aldığı karar ile sahilde bulunan yaklaşık 2 milyar TL’lik restoranın yıkımı gerçekleşmişti. Bugün ise yıkımlara Araklı ilçesi Kalecik mevkii sahil bölümünde devam eden edildi.  

Komutan İkna Etti

 İşletme sahibi Eren Alioğlu çatıya çıkarak yıkama engel olmaya çalıştı. “En son burası yapıldı, en son bize gelin. Yıktırmayız burayı” diyerek direnen Eren Alioğlu Jandarma ekipleri ile tartışmaya başladı. Yoğun güvenlik önmenin alındığı bölgede Jandarma Komutanı  işletme sahibini ikna etmek için çatıya çıktı.

Eren Alioğlu’nu ikna ederek çatıdan indiren Jandarma Komutanı yıkımı başlatması için çalışmaları başlattı. 

Eşinin isyanı... 

İş yeri sahibi Eren Alioğlu’nun eşi Pervin Alioglu yıkımı gözleri dolu izlerken, "Şimdi çok borcumuz var. 350 bin. Liraya yakin. Vurulan her çekiçte sanki içimden bir parça kopuyor. Biri engelli 3 çocuğumuz var. Üstelik hamileyim. Evet devletin arazisine yaptık bu işletmeyi. Ama kimse bize orası devletin malı demedi. 2 yıldır hiç kimse buradaki bu yapıya ses çıkarmazken alel acele bu yıkım niye." şeklinde konuştu. Ayrıca yıkım çalışmaları başlatılmadan önce işletme sahiplerine önemli malzemelerini dışarı çıkarılması için zaman verildi.
Fatih YILMAZ 
 
Editör: TE Bilisim