Gümrükçüoğlu, yıkım için ilgili şirketin müracaat ettiğini kaydederken, fabrikanın yeni yerinde 1 Kasım 2017 tarihi itibariyle sürekli üretime geçeceğini açıkladı.  

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, son dönemde yine tartışma konusu olan Çimento Fabrikası ile ilgili konuştu. Gümrükçüoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu hususta en küçük bir eksiklik yapmadan görevini ifa etti.

 Etmeye de devam edecek. Çimento üretiminin süresi daha önce dolmuş olan, fabrika takip edildi. Bununla birlikte söküm işlemi hakikaten oldu ve devam etti. Sadece sorun öğütme işlemi var mı yok, paketleme işlemi ne durumda? 7 eylül 2017’de bazı duyumlar üzerine çimento öğütme ve paketleme ünitesinin bir kısmının sökülmesiyle beraber bir iki ünitesinde faaliyetin sürdürdüğü müşahede etti. Bu 2 adet ünitenin durdurulması için şirkete tebliğ edildi. Bir diğer konu, Bacasında ve kazanında asbestin sıvama malzemesi, adeta inşa sıvası gibi kullanıp kullanılmadığı…  

Bu haberler üzerine kazan ve bacalarda ilk yapım sırasında yalıtım için asbest kullanıldığı iddiası üzerine 4 Ekim tarihinde oluşturulan komisyon çalışmaya başladı. Söz konusu komisyon 10 Ekim 2017 tarihinde fabrikayı yerinde inceledi. Yapılardan numune alma cihetine gitti. Analiz sonucuna göre yıkım planı hazırlayacak. Yıkım ruhsatı için de müracaat etmiş bulunmakta. İlgili şirket Akoluk mahallesinde aldığı bugün itibariyle öğütme paketleme ünitesi bitme aşamasına geldi. Muhtemelen 1 Kasım 2017 tarihinde sürekli üretime geçmiş olacak” dedi. 

Hamsiköy’de Taşocağına Asla İzin Vermem

Yatırımlardan sürdürülen çalışmalara kadar her konuda ayrıntılı açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, Hamsiköy’deki taşocağı iddialarına da yanıt verdi. Hamsiköy gibi bir turizm merkezinde taşocağı işletilmesine asla izin vermeyeceklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bizim bu konudaki tüm iş ve işlemlerimiz bu turizm bölgesinde taşocağı işletilmemesi içindir. Bu nedenle o alanı üzerimize alıyoruz. Bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hamsiköy gibi bir turizm bölgesinde bir dağın yarısının taşocağı ile boşaltılmasına asla izin vermeyiz” dedi.
 

Editör: TE Bilisim