Sağlıksız  evde yılan korkusu ile  yaşayan ve orman eteğindeki harabe evde yaşayan Hafize Teyze, 8 çocuklu bir anne olmasına rağmen hiçbir evladının kendisine bakamadığını ifade etmiş medya yoluyla çağrıda bulunmuştu. Maaşını sadece  ilaçlarını alabilmek için kullandığını, bu paradan kendisine bir şey kalmadığını ifade eden yaşlı kadın eşinin felç geçirerek ölmesinin ardından yalnız hayat yaşamaya başladığını söyledi.

Çocuklarım Yardımcı Olmuyor

8 çocuğu olduğu halde her birinin de durumlarının kötü olduğunu kendilerine yardımcı olmadığını savunan Hafize Mezlin: “Önceki yıl Ağustos ayında Dereli Kaymakamlığı'na başvurum oldu, köye geldiler halimi gördüler. Bir kere geldiler ancak bana senin maaşın var dediler yardım etmediler. Ramazan yardımı bile almadım. Bugüne kadar kimseden en ufak yardım görmedim yılanlı evde daha fazla yaşamaktan korkuyorum. Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’na sesleniyorum. Ne olur bana yardım etsin, evden başka bir şey istemiyorum. Evlatlarım var ama bana yardımcı olamıyorlar. Herkesin evi hanesi ayrı. Kiminin ekonomik durumları kritik, kimilerinin çoluk çocuk aile geçim derdi büyük.

 “ Başımı sokacak sıcak bir yuvam olsun”

Bunların içerisinde kirada oturanlar var, işsiz olanlar var.O yüzden yardımcı olamıyorlar.Kendilerine bakamıyorlar ki bana baksınlar.Sağlıksız bir evde kalıyorum evladım.Kendim kemik erimesi ve yüksek tansiyon rahatsızlıkların var. 15 yıldır kalçamda platin var, komşuların bile bana yardımcı olamıyorlar. Allah'tan başka kimsem yok.Benim başımı sokacak sıcak bir yuvam olsun başka bir şey istemiyorum.” şeklinde konuştu. Yürekleri sızlatan bu habere şimdi devlet kanadından gelecek yanıt yerel medya tarafından merak ediliyor.
SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim