Trabzon'da hizmeti veren Fatih Devlet Hastanesi, Numune Eğitim Araştırma Hastanesi, Medical Park Hastanesi gibi sağlık hizmeti veren birçok hastanede yoğunluk yaşanıyor. Yoğun bakımlık olan hastalar için yer bulma sıkıntısı gergin anlar yaşatıyor. Uzun yıllardır yaşanan bu sorun hakkında Sağlık Bakanlığının yaptığı çalışmalar yetersiz kalıyor.

Çalışma Var Diyorlar Ama...

Sağlık Bakanlığı, hayati tehlike taşıyan hastaların, tedavisinin yapılabileceği uygun yatak bulunmasına karşın, ''boş yer yok'' gerekçesiyle diğer sağlık kurumlarına yönlendirilmelerinin ya da il dışına sevk edilmelerinin önüne geçmek amacıyla düzenleme yapıldığını açıklamıştı. Yoğun bakım gerektiren hastaların tedavilerinin geciktirilmeden sağlanmasına yönelik esasları bildirmelerine rağmen şartlar yetersiz kalıyor.

Polikinlikte Tedavi Edilmeye Çalışıldı!

Numune eğitim Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle Fatih Devlet Hastanesi'ne sevk edilen hastaların bazıları polikniklerde tedavi edilmeye çalışırken bazıları yakın illere sevk edilmek istendiği ifade ediliyor. Ancak yapılan görüşmeler sonucu çevre hastanelerde yer olmadığı öğrenilirken Trabzon'daki hastanın Adana'ya sevk edilmek istediği ancak Adana'da dahi yer bulunamadığı söylendi. Devletin hastanelerinden "Yer yok" cevabı alınınca özel hastaneler akla geldi ancak oradan da yer yok cevabı geldi.

Ölüme Terk Ediyorlar!

Bir hasta yakını "Tanıdığı olanlar hastasını tedavi ettiriyor bizlerin hastası ise ölüme terk ediliyor. Mide kanamasıyla acil olan hastamız hastane hastane dolaştırıldı. Sonunda bir hastanenin polikliniğinde tedavi edilmeye çalışırken hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Bahar KURBAY
 
Editör: TE Bilisim