Bölgemizin en gelişmiş ve donanımlı kardiyoloji kalp damar cerrahisi ve göğüs hastalıkları branş hastanesi olması dolayısı ile vaka yoğunluğu bakımından ilgili branşlara ait  sevkler yüksek oranda bu hastanemize yapılmaktadır. Hastanemiz bu hastaları koşulsuz olarak kabul etmekte ve gerekli tetkik ve tedavileri yapılmaktadır. 

2018 yılı aralık ayı son haftalarında başlayan ve halen ülke çapında da  devam eden süreçte mevsimsel üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış sonucu ilgili hastanemizde de vaka yoğunluğu yaşanmasına neden olmaktadır. Hastanemizin özellikle göğüs hastalıkları alanında bölge hastanesi olması ve artan göğüs hasta sayısı özellikle acil servislerde yığılmaya neden olmaktadır. 

Nitekim hastanemizin ortalama acil servis müracaat sayısı günlük olarak ortalama 220-230 olmakta ve bu hastaların ancak %1,4 ü yeşil alan kapsamında olup diğer başvuran hastalar klinik olarak daha ağır vakalardır. Bu hastaların da yaklaşık günlük ortalama 140-150 tanesi göğüs hastalıkları ile ilgilidir. Yoğun bakım veya servis yatışı gereken hasta sayısı acil servisten günlük olarak ortalama 15-20 vaka civarında olmaktadır. Bu sayıya polikliniklerde muayene edilen hastalar da eklenince akut bir yoğunluk yaşanmaktadır. Acil serviste muayene edilen ve tetkikleri sonucunda yatış kararı verilen hastalar öncelik ve aciliyet sırasına göre servislerde açılan boş yerlere yatışları yapılmakta olup hastane yönetimi ve il sağlık müdürlüğünce bu süreç takip edilmektedir. Bu yaşan süreç kısa bir dönem olarak mevsimsel vaka yoğunluğuna bağlı olarak meydana gelmiş olup vaka sayısının azalmasına bağlı olarak normal haline gelmektedir. Bu süreçte hiçbir hasta mağduriyeti yaşanmaması için hastane yönetimi tarafında gerekli önlemler alınmıştır.’
 

Editör: TE Bilisim