Başkan Gümrükçüoğlu’nun bu hedefi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi mahalle yollarında bakım-onarım çalışmaları ve sanat yapıları inşası ile betonlama ve asfaltlama çalışmalarına özel önem veriyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında il genelindeki mahalle yollarına 140 bin ton asfalt serilirken bu rakam 2015 yılında 307 bin ton olarak gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında ise bu rakamı daha da yukarılara çıkartarak tam 50 milyon TL’lik asfalt çalışması yapmayı planlıyor. Asfalt çalışmalarına ek olarak yol betonlamalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında 10 milyon TL’lik, 2015 yılında 20 milyon TL’lik betonlama çalışmasına imza attı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı için yol betonlamalarına ayırdığı bütçe ise tam 50 milyon TL.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un, Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip ili olduğunu ifade ederek “Konya’nın toprak büyüklüğü Trabzon’un 4 katıdır. Bu durumda Konya’nın yol ağının da Trabzon’dan çok daha fazla olduğu zannedilir ancak durum bunun tam tersi. Trabzon’un yol ağı Konya’nın tam 2 katı. Karadeniz’in coğrafi yapısı ve kültürü nedeniyle ülkemizin en geniş yol ağına sahip ili durumundayız. Bu nedenle yol çalışmaları bizler için özel önem arz ediyor. 5 yıllık bu dönem sonunda Trabzon’un mahalle yollarındaki sorunları ortadan kaldırmak hedefindeyim. İlk günden itibaren bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılında mahallelerimizde yaptığımız yol çalışmaları Trabzon tarihinin rekorudur. Trabzon’da hiçbir dönemde bizim 2015 yılında yaptığımız kadar asfaltlama ve betonlama yapılmamıştır. Peki, bu yeterli mi? Elbette değil. Şimdi 2016 yılındayız ve hizmet mevsimi başlamış durumdadır. 2015’deki rekorumuzu bu yıl çok daha yukarılara taşıyacağız. Bu yıl 50 milyonluk asfaltlama 50 milyonluk da betonlama çalışması yapacağız.

 Yollarımızda gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz bakım onarım çalışmaları ile sanat yapıları inşaları da bu rakamların dışındadır. Onları da ayrı bütçelerle icra ediyoruz. 2017 yılında bu kez 2016 yılındaki rekorumuzun üzerine çıkacağız. Çünkü Trabzon’un buna ihtiyacı var. Bu şekilde her yıl daha da artan bütçelerle Trabzon’umuzdaki yol sorunlarını büyük oranda ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. İnşallah bunu başaracağız” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim