Yıllardır verdiği mücadele sonucundan Sürmene Çamburnu çöp döküm sahasını kapatarak ilçe dışına taşınmasını sağlayan Başkan Üstün konuyla ilgili şunları söyledi.

“1999-2004 yılları arasında ben belediye meclis üyesiydim. Bu dönemde çöp döküm sahasının Çamburnu’nda olmayacağını belirttim ve buna meclis üyesi arkadaşlarımla beraber karşı çıktık.Bu karşı çıkmama ferdi bir durum değildi.İlçemiz Tarihi kentler birliği üyesi bir yerleşim yeridir. Çöp döküm sahası olarak belirlene yerde turizme elverişli bir bölge olduğundan odönemde dahi bu duruma karşı çıktık. Üç oyumuza karşılık 57 oy ile çöp döküm sahası onaylandı.

Ama bıkmadık yılmadık Çöp döküm sahasının buradan taşınması için mücadeleye devam ettik. Göreve geldiğim  2014 yılında Trabzon Büyük şehir belediyesinin ilk meclis toplantısında yeniden gündeme gelen Çamburnu çöp döküm sahasına yeniden karşı çıktım ve bunula birlikte  “çöp yolunu kapatırım” diye bir karalılık sergiledim .

Bu konuşmam tüm gazetelere manşet oldu.Mücadelemde Sürmene ilçesinin desteğini kazandım belki yolu kapatmadım ama çöpü kapatarak ilçe dışına taşınmasını sağladım” diye söyleyen Sürmene belediye başkanı Rahmi Üstün yeni çöp toplama sahası ilçe dışında olacağını ihalesi yapılmış 1 yıl içerisinde çöp toplayarak işlemeye başlayacağını söyledi.
Cemal Sancak
 
Editör: TE Bilisim